Kultuurikatel valmis! Vaata, kuidas skandaalne kultuuritempel välja näeb

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kaua kidunud ja kõva kiskumist tekitanud kultuurikatel Tallinnas Põhja puiesteel hakkab valmis saama. Vaata Tallinncity galeriist ja videost, kuidas 17 miljonit maksma läinud kultuurikatel välja näeb!

Esmalt täidetakse tegevustega Kultuurikatla ilmekaim ruum - Katelde saal ja koridor-klubi ning lähikuudel seatakse töökorda loomelaborid MakerLab ja Helistuudio. 2015. aasta sügisest on loometegevuseks avatud kogu maja.

Esimeses etapis avatakse ligikaudu 700 m2 suurune Katelde saal. Saali erilisust ja endise elektrijaama tööstuslikku iseloomu rõhutavad ruumi keskel asuvad hiidkatlad, mis on restaureeritud ning säilitatud oma ehedal kujul. Ruumi ainulaadne atmosfäär ning kõrgus loovad suurepärased tingimused nii kontsertide, festivalide, etenduste, näituste, seminaride kui galaõhtute läbiviimiseks.  

Avatakse ka koridor-klubi ehk keldrikorruse väike saal sündmuste korraldamiseks, mis pakub ühtlasi ühisplatvormi MakerLabis ja Helistuudios tegutsejatele. Loomelaborid MakerLab ja Helistuudio seatakse töökorda lähikuudel. Seni ajutisel pinnal tegutsenud MakerLab kolitakse märtsi kuu jooksul Heina tänava ruumidest kultuurikatlasse, et seal tegevustega aktiivselt jätkata. MakerLab on universaalne töötuba, mille uksed on avatud  meisterdajatele ja loovisikutele, kes soovivad luua prototüüpe või toota väikeseeria tooteid, helistuudio kujutab endast aga töötuba helide salvestamiseks ja töötlemiseks.

Ametlikul avamisel lõi kulbi vahuselt podisenud katlasse Tallinna meer Edgar Savisaar. Vastvalminud maja uudistajate seas oli ka katla eksjuht Evelyn Sepp. Kõigile huvilistele avatakse maja uksed aga täna õhtul kell 20 Eesti pop-rock ansambli Daniel Levi tasuta kontserdiga. Kultuurikatel asub Kalamajas, Põhja pst 27a, linnahalli kõrval. Sissepääs toimub peauksest, Statoili poolsest küljest. Auto parkimine Linnahalli tasulises parklas, tsoonis T5.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles