Fotod ja video: politsei jälgib, kuid ikka ületatakse punasega teed

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnas Viru keskuse juures kontrollis politsei teed ületavaid jalakäijaid. Pooleteise tunniga jäi vahele umbes 40 jalakäijat, keda ootas 16 eurot trahvi.

Politsei kontrollis Viru keskuse juures teed ületavaid jalakäijaid. Kuigi tegemist ei ole jalakäijate osas tipptunniga, siis pea iga fooritsükli ajal jäi vahele vähemalt üks jalakäija, kes ületas teed keelava fooritulega.

Pooleteise tunniga jäi Postimehe fotograafi sõnul vahele umbes 40 jalakäijat, keda ootas ees 16 eurot trahvi. Hoiatusega pääsesid vähesed.

Politsei kontrollib jalakäijate liiklemisharjumusi regulaarselt – seda nii igapäevase järelevalve kui ka spetsiaalsete reidide jooksul. Keskeltläbi tuvastavad politseinikud 3-4-tunniste reidide jooksul 70-80 rikkujat.

Peamised põhjendused, mis inimesed enda väära käitumise kohta välja toovad on kas kiirustamine bussi peale, ajanappus või see, et veenduti, et ühtegi autot ei tule ning otsustati tühja teed ära kasutada.

Politsei sõnul ei muuda inimesed oma käitumist ka siis, kui on täheldatav mundris korrakaitsjate väljasolek ning sageli ületavad mõned «kiirustajad» teed ka suisa autode vahelt läbi lipsates, olgugi et taamal tegelevad politseinikud sarnaselt käituvate liiklejate korralekutsumisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles