Šokeeritud lugeja: haiglates jagatakse delikaatseid isikuandmeid kõigi teiste patsientide kuuldes

Tallinncity.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meditsiin.
Meditsiin. Foto: Peeter Langovits

Tallinncityga jagas kogemust nördinud lugeja, kelle sõnul ei peeta Tallinna meditsiiniasutustes sugugi kinni isikuandmete kaitsest, vaid teadustatakse inimese nime ja diagnoosi pahatihti teiste patsientide kuuldes.

«Ühe kliiniku uuringute registratuuris hüüdis näiteks töötaja teisele patsiendi diagnoosi kõigi ootajate kuuldes. Hetk hiljem kutsuti too patsient kõvahäälselt täisnime pidi kabinetti. Samuti pidi terviseuuringu raames nelja võõra inimesega ühes ruumis viibinud patsient jagama oma kaebusi teiste juuresolekul, olles enne täisnime pidi teistele tuttavaks saanud,» vahendas lugeja, kelle sõnul kohtab taolist delikaatsete isikuandmete avaldamist polikliinikutes ja haiglates, ka erakliinikutes kahjuks liigagi tihti.

Kommenteerib Andmekaitse Inspektsiooni avalike suhete juht Margit Liivoja:

Kindlasti ei tohi esitada inimese nime ja diagnoosi, see on väga räige rikkumine. Haigla töötajaid tuleb selles suunas koolitada. Inimene, kelle delikaatseid isikuandmeid on levitatud, saab esitada kaebuse ka Andmekaitse Inspektsioonile. Seal peavad aga kindlasti olema faktid, kelle õigusi on rikutud jne. Saab pöörduda ka haigla juhtkonna poole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles