Haaberstis avati lastekodulaste peremajad

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Haabersti linnaosas, Veerise tänaval avati äsja valminud lastekodulaste peremajad, mis rajati Euroopa Regionaalarengu Fondist rahastatava elukeskkonna arendamise projekti «Lastele perelähedane elukeskkond» raames.

«Tallinn on seadnud eesmärgiks kindlustada lastekodulastele perelähedased elamistingimused. Veerise tänava majad on viimased selle projekti raames lastekodulastele ehitatud perekodud. Viide kaheperemajja ja kahte üheperemajja on asunud ja asuvad elama kuuest lapsest ning nn emast ja tädist komplekteeritud pered,» rääkis abilinnapea Eha Võrk.

Abilinnapea Merike Martinsoni sõnul aitab asenduskodu lastekodulastel iseseisvaks eluks ja tavaellu integreerumiseks parema ettevalmistuse saada. «Mida rohkem lastekodu kodule sarnaneb, seda parema ettevalmistuse lapsed iseseisvaks eluks saavad,» rõhutas Martinson.

Laste majutamine väikestesse linnas hajutatult paiknevatesse majadesse vähendab Martinsoni sõnul anonüümsust, suurendab perede vastutust igapäevaelu korraldamisel, aitab vähendada laste probleemkäitumist, tekitab kodutunde ja aitab neil paremini ühiskonda sulanduda.

«Peremajades elamise süsteem on kindlasti aidanud luua lastele tõelise kodu tunde. Loodan, et meie asenduskodu elanikud võetakse ümbruskonna elanike poolt kui oma pereliikmeteks ja majade ehitusele eelnenud vastuseis on kadunud. Rohkem mõistmist ja koostööd meie kõigi südametesse! Soovin kõigile täna uue kodu saanud  lastele päikselisi ja vahvaid vastlapäevaüritusi !» ütles linnapea Edgar Savisaar peremajade avamisel.

2011. aastal valmisid lastekodulastele mõeldud peremajad Nõmmel aadressil Pihlaka 1b ja kesklinnas Veerenni 53, 2012. aastal Pirita linnaosas aadressil Purde 31b ja Lasnamäel Hooldekodu tee 5 ning 2013. aastal Nõmmel Künni tn 9.

Projekti rahastati ligi 2,4 miljoni euro ulatuses Euroopa Liidu struktuurivahenditest, Tallinn panustas projekti üle 1,4 miljoni euro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles