Halduskogu tegi ettepaneku Tallinna Kesklinna vanem vallandada

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alar Nääme
Alar Nääme Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna erakorralisele istungile kogunenud Tallinna Kesklinna halduskogu otsustas teha linnapeale Edgar Savisaarele ettepaneku vabastada ametist Kesklinna linnaosavanem Alar Nääme, kuna ta laskis linnosavalitsusel kinni maksta enda riigikogu valimiskampaania üritused Valgas.

Ettepanekut toetas kaheksa halduskogu liiget ja vastu oli kaks. «Linnaosavanem on kaotanud halduskogu usalduse, kuna Alar Nääme tegevus annab alust arvata, et linnaosavanem seab enda isiklikud huvid linnaosast kõrgemale. Nääme tegevus pole ainult ebaeetiline, vaid sellel on ka selged korruptsioonitunnused, sest avalikest vahenditest on loodud endale eeliseid valimisteks,» rääkis Kesklinna halduskogu liige Sven Sester (IRL).

«Kuna linnaosavanem on enda ametissenimetamisel saanud kooskõlastuse just linnaosa halduskogult, otsustas halduskogu teha linnapeale ettepaneku linaosavanem ametist vabastada,» märkis Sester.

Sesteri sõnul on kahetsusväärne, et Nääme otsustas puhkusele viidates tänaselt koosolekult puuduta, mistõttu ei olnud halduskogul võimalik linnaosavanema poolseid selgitusi kuulata. Samuti ei esitanud Nääme halduskogule kirjalikke selgitusi.

Halduskogu otsustas ka, et halduskogu revisjonkomisjon kontrollib linnaosavanema rahaliste kulutuste sihtotstarbelisust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles