Üleskutse: jaga meenutusi kunagisest Tuljaku kohvikust!

Tallinncity kontrollkahvel
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NOA peakoka pool tunnistati Eesti parimaks restoraniks.
NOA peakoka pool tunnistati Eesti parimaks restoraniks. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Pirital legendaarset Tuljaku kohvikut restaureeriv OKO ja NOA tiim ootab linnakodanike meenutusi kohviku hiigelaegadest 1960ndatel.

Oodatakse Tuljakust tehtud pilte linlaste ja linna külaliste perearhiividest, väga teretulnud on meenutused menüüst, mida seal omal ajal pakuti. Meenutusi ja fotosid (varasemast ajast kui paik 1990ndatel kohvik Carinaks muutus) võiks saata aadressile: oko@okoresto.ee

Tunnustatud arhitekt Valve Pormeister projekteeris Lillepaviljoni juurdeehituseks kohviku Tuljak (Pirita tee 26E) aastatel 1964.–1965, 1990ndatel muudeti kohvik ümber restoran Carinaks. Lisaks legendaarsele kohvikule restaureeritakse originaalilähedasena ka hoonet ümbritsev haljasala ning jäätisekiosk. Hoonet arendab Baltek Arendus OÜ. Hoone restaureerimisprojekti koostas Apex Arhitektuuribüroo ning tööd viib ellu ka NOA restorani ehitanud 1Partner Ehitus. Uue kohviku osanikud on samad, kes Kaberneemes asuval OKO-l ning Viimsi ja Pirita piiril asuval NOA-l – Martti Siimann, Tõnis Siigur ja Marko Zukker.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles