Fotod: Maakri pilvelõhkuja ehitusplatsil valitseb petlik vaikus

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Maakri pilvelõhkuja ehitusplatsil puhub kõle talvine tuul ja ehitustegevusest märgid praktiliselt puuduvad, kuid arendaja sõnul on kõik kulgenud plaanipäraselt ja mingisuguseid üllatuslike takistusi ei ole tekkinud.

Postimehe lugejad tundsid juba mullu oktoobris muret, et kas majanduslangus on jälle alanud ja suured projektid pannakse seisma. Oktoobris monteeriti objektilt maha kraana, mille asemele ei ole tänaseks uusi toodud.

OÜ Taali Grupi Maakri Kvartali projektijuht Jaan Erelt mainis toona, et ehitust ei ole seisma pandud ja alustatakse alajaama ehitamise ning muude ettevalmistavate tööde tegemisega. Väike tornkraana oligi ette nähtud valminud ehitusetapi tarbeks. «Vastavalt ehituse vajadustele püstitatakse juba suuremad tornkraanad, vähemalt kaks tükki,» ütles ta siis.

Kuigi kraanasid pole endiselt ilmunud, siis ehitust pooleli pole jäetud ja kõik kulgeb plaanipäraselt. «Valminud on valdav osa uushoonestuse vaivundamentidest ja maa-alusest parkimiskorrusest. Umbes nädal aega tagasi pingestasime uue alajaama, mis varustab kogu kvartalit,» ütles Erelt Postimehele ja lisas, et arendamine on kulgenud plaanipäraselt ning mingeid üllatuslikke takistusi ei ole ilmnenud.

Maakri 19/21 kinnistul ehitatav 30-korruseline klaasfassaadiga tornmaja valmib plaanide järgi 2017. aastal. Samale krundile ehitatakse ka 10-korruseline ärihoone koos parkimismajaga.
Maakri 19/21 kinnistul ehitatav 30-korruseline klaasfassaadiga tornmaja valmib plaanide järgi 2017. aastal. Samale krundile ehitatakse ka 10-korruseline ärihoone koos parkimismajaga. Foto: Arhitektuuribüroo Ars Projekt

Kõnealune kinnistu kuulub OÜ Taali Grupile, projekti on teinud ARS Projekti arhitekt Rasmus Tamme ning ehitaja on Oma Ehitaja AS.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles