Fotod: Pelgulinnas täitsid kurikaelad öösel autode summuteid ehitusvahuga

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ööl vastu tänast tegutsesid Pelgulinnas kurikaelad, kes täitsid ehitusvahuga tänaval parkinud autode summuteid.

Täna hommikul kella 8.30 ajal sai politsei teate, et Tallinnas Orase tänaval on kahjustatud sõiduautosid. Postimehe andmetel tegutsesid kurikaelad ööl vastu esmaspäeva kella 23.00 paiku.

Kella 11 paiku on teada, et kahjustatud on vähemalt kümmet sõidukit. Sõidukid parkisid Orase ja Taime tänaval. Postimees märkas lisaks lähedal asuval Ristiku tänaval halli Volkswagen Golfi, millel oli klaas sisse löödud ja autosse ehitusvahtu lastud.

Taime ja Orase tänaval olevatele autodele oli lastud ehitusplasti summutisse. Kella 10.30 paiku oli enamikul autodest summutitest täitematerjal välja kraabitud, kuid esines ka masinaid, mille summutid olid täielikult ehitusvahuga täidetud. Osale autodele oli täitematerjali lastud lihtsalt masina peale.

Lähedalasuvate elanike sõnul oli ehitusvahuga täidetud ka postkaste ning aedade lukke.

Ohvriks langenud naisterahva sõnul avastas kurikaelade töö esmalt tema isa, kes läks hommikul 8 ajal välja. Samal ajal helistas naaber juba politseisse ja teatas juhtumist.

«Kahju osas ma praegu ei teagi. Õues oli päris külm ja ehk ei liikunud see makrofleks nii suure kiirusega sumbutajast kuhugi edasi. Muidu on päris halvasti,» lisas ta.

Forss OÜ autoremonditöökoja meistri Raul Pappeli sõnul tingib summuti ummistus selle, et auto ei käivitu. «Ega seda ehitusvahtu sealt summutist lihtsalt kätte ei saa, summuti tuleb välja vahetada. Olenevalt autost võib väljavahetamine päris kulukas olla,» ütles Pappel.

Politsei kogub hetkel juhtunu kohta täiendavaid materjale, kuid Orase tänaval elava naisterahva sõnul on meeste tegevus jäädvustatud kaamerasalvestisele.

«Meie vastasmaja hoovis on kaamera ja seetõttu teame, et tegemist oli kahe noore kutiga – seljakotid seljas, makrofleksi pudelid käes,» ütles ta.

Piirkonnas toimib naabrivalve ja naabrite autodel ning aedadel hoitakse silm peal.

Võimaliku karistuse sellise teo eest määrab politsei sõnul menetluse kvalifikatsioon ning sellise teo eest saab isikuid süüdimõistmisel karistada rahatrahvi või arestiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles