Tallinn tähistab rahvapeoga Hiina uusaasta algust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
19. veebruaril algab Hiina rahvakalendri järgi kitse (lamba) aasta.
19. veebruaril algab Hiina rahvakalendri järgi kitse (lamba) aasta. Foto: SCANPIX

Tallinna linnavõimu korraldusel toimub 20. veebruaril Tallinna lauluväljakul rahvapidu, et tähistada Hiina uusaasta saabumist.

Tallinnasse saabuvad esinejad Hiina kehakultuuriinstituudist, Hiina rahvuslikust akrobaatikatrupist ning rahvusvaheliselt tunnustatud Pekingi Tantsu-, Draama- ja Ooperikompaniist, kes osalesid ka 2008. aasta Pekingi olümpiamängude ava- ja lõputseremoonial.

Pealtvaatajad saavad osa draakonitantsust ning tule- ja trummišõust. Pakutakse hiinapäraseid toite ning selle kõrvale rütmikat ja valjuhäälset kokkade varjuteatrit. Õhtu lõpeb muusikasse lavastatud ilutulestikuga. Publikut oodatakse lauluväljakule Hiina uusaastat tervitama alates kella 17-st. Pekingi artistide kontsert algab kell 18.

Tallinna kultuuriväärtuste ameti juhataja Aini Härmi sõnul on sel aastal Hiina uusaastaprogramm varasemast rikkalikum. «Lisaks suurejoonelisele kontserdile lauluväljakul avatakse Kiek in de Kökis ja Tallinna linnavalitsuse teenindussaalis fotonäitused «Lummav Peking» ja «Taliolümpialinn Peking». Fotod on välja valitud enam kui 50 riigi 100 fotograafi töö seast ning neid on eksponeeritud kõikjal maailmas,» sõnas Härm. Näitus on avatud 20. veebruarist 20. märtsini.

Järgmisel nädalal jõuab Tallinnasse ka 2008. aasta Pekingi olümpiamängudeks tellitud terrakotasõdalaste laternate näitus. Valgusinstallatsioon on loodud kuulsa terrakotasõdalaste armee eeskujul. Kujud on eredavärvilised ja valgustatud nagu traditsioonilised Hiina laternad. Näitus on Harjumäel 20. augusti väljakul kõigile vaatamiseks 24. veebruarist 3. märtsini.

Üritused toimuvad Tallinna kultuuriväärtuste ameti koostöös Pekingi linnavalitsuse kultuuribürooga ning Pekingi linnavalitsuse infobürooga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles