Teravmokk-ninasarvik Kigoma sai viieseks

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teravmokk-ninasarvik Kigoma.
Teravmokk-ninasarvik Kigoma. Foto: Inari Leiman

Tallinna loomaaias pidas möödunud laupäeval viiendat sünnipäeva teravmokk-ninasarvik Kigoma.

Esmapäeval võtsid elevandimaja ulukihooldajad taas kinni kestumisega kimpus oleva albiino tiigerpüütoni. Neljakesi kinni hoides sirutati loom põrandale, et veterinaar saaks tabandunud kohad üle vaadata. Ravi annab tasapisi tulemusi.

Neljapäeval sündis antiloobimajas talleke hollandi kääbuskitsel. Et kitseema oma järglase vastu huvi ei tundnud, sai temast lutipudeli-tall loomaaia titetoas, teatas Tallinna loomaaed.

Libedus ei luba siresäärseid kurgi veel õueõhku hingama, kuid teravmokk-ninasarvikuid jää aedikus ei peata, nemad teevad oma igapäevase õuetiiru meelsasti. Tutvumise ja kokkuharjumise ajal külastajate pilgu eest varjul olnud lumeleopardipaar hullab nüüd teineteist leidnuna suures ekspositsiooniaedikus. Kaljukotkad, hiid-merikotkad ja raisakotkadki kohendavad pesi.

Nädala esimese poole päikesesäras kevadehõng taandus tavapäraseks jäiseks sombuseks ilmaks nädala teises pooles. Jääb vaid loota, et päike end tänasel sõbrapäeval korrakski ilmutab ja loomaaiakülaliste jalutuskäigu rõõmsamaks muudab. Igal juhul on loomaaia Illu kohvikus sõbrapäevamenüü ette valmistatud ja jõhvikamoosiga vastlakuklidki juba valmis pandud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles