Kristiine turg peaks oktoobris tööle hakkama

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegu on tulevane turuplats kaetud killustiku- ja mullahunnikutega.
Praegu on tulevane turuplats kaetud killustiku- ja mullahunnikutega. Foto: Uwe Gnadenteich

Esialgse kava kohaselt juba kevadel tööd alustama pidanud Kristiine turg hakkab praeguste plaanide kohaselt tööle oktoobri alguses.


«Ootame viimast kooskõlastust Tallinna Veelt. Niipea kui see on käes, läheme linnaplaneerimise ametisse ehitusloa järele. Praegu prognoosime, et turg saab 10. oktoobriks avatud, meil on ehitajatega leping sõlmitud ja raha makstud, nemad ootavad samuti viimaste paberite allakirjutamist,» ütles tulevase turu omanik Andres Rozalka.

Algusest peale järjest uute bürokraatlike takistuste taha takerdunud turuehitusega tehti algust kahe nädala eest, kuid niipea kui kopp oli maasse löödud, tekkis kohe uus tõrge.

Vaevalt oli ehitaja alustanud veetorude paigaldamiseks kaevetöid, kui selgus, et maa alt läheb gaasitoru. «Hakkasime kaevama, aga siis tuli välja, et seal on mingi gaasitrass ja Eesti Gaas ei lubanud meil sealtpoolt vett krundile tuua. Kaotasime jälle kaks nädalat sellega, et pidime veevarustuse projekti ümber tegema,» rääkis Rozalka.

Uus veevarustuse projekt ootabki nüüd Tallinna Vee heakskiitu ja selle saamisel peaks linnaplaneerimise amet ehituse alustamiseks loa andma. Rozalka sõnul rajataksegi kõigepealt vee- ja kanalisatsioonitorustikud, seejärel veetakse elektrikaablid ning seejärel algab tegelik turu ehitus. «Kioskid pannakse kohapeal kokku ja see peaks üsna kiiresti käima. Ehitajad lubasid kolme-nelja nädalaga hakkama saada,» lausus turujuht.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles