Fotod: Lennusadama uuel näitusel võib kõiki eksponaate käppida

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lennusadamas äsja avatud «Ujub või upub» on sõna otsese mõttes käed-külge näitus loodusjõududest, laevadest ja mereajaloost.

Näitus on loodud Meremuuseumi ja AHHAA teaduskeskuse koostöös. «Ujub või upub» on kaasahaarav interaktiivne näitus kogu perele, kus pea 800 ruutmeetrile on suurtesse merekonteineritesse üles seatud 14 «käed-külge» eksponaati. Igaüks saab näha, lugeda ja katsetada, kuidas toimivad loodusjõud merel ja kuidas need on mõjutanud mereajalugu. Näitusel saab tekitada laineid ja veekeeriseid, päästa end uppuvalt laevalt, juhtida laevu läbi lüüside, minna vee alla ja teha palju muud põnevat. Iga eksponaadi juures on ka infotahvel ja puutetundlik ekraan loodusnähtuste selgituste ja värvikate lugudega mereajaloost.

Laupäeval, 14. veebruaril toimub uue näituse  avamise puhul «Suur sõbralik laupäev», mil saab igal täistunnil kella 12-16 osaleda viktoriinides ja võistlusmängudes. Igal pooltunnil toimuvad koduse teadusteatri keemia- ja füüsikaalased etteasted.

Katsete peaosaline on vesi: näidatakse, kuidas teha koduste vahenditega hiiglaslikke seebimulle ja elevandi hambapastat, meisterdatakse laavalampe ja muud ägedat. Kõiki katseid saab ise kodus järele teha! Töötoad on avatud kella 17-ni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles