Tallinna kesklinna vanem kutsutakse halduskogus vaibale

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Kesklinna valitsuse linnaosavanem Alar Nääme ei nõustu väitega, nagu oleksid mainitud üritused valimiskampaania osa.
Tallinna Kesklinna valitsuse linnaosavanem Alar Nääme ei nõustu väitega, nagu oleksid mainitud üritused valimiskampaania osa. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tuleval nädalal toimub Tallinna kesklinna halduskogus erakorraline istung, kus arutatakse linnaosavanema Alar Nääme Valga visiite. Halduskogu liikme Sven Sesteri sõnul pole Nääme tegevus ainult ebaeetiline, vaid sellel on ka selged korruptsioonitunnused.

IRLi Tallinna kesklinna halduskogu liikmed saatsid halduskogu esimehele Maimu Bergile (SDE) ettepaneku kutsuda järgmisel nädalal kokku erakorraline halduskogu istung, mis on tingitud asjaolust, et linnaosavanema Valgas toimunud valimiskampaania üritused maksis kinni Tallinna Kesklinna Valitsus.

Maimu Berg (SDE) ütles Postimehele, et on vastava avaldusega tutvunud ja peab seda põhjendatuks. Berg tegi ettepaneku kutsuda koosolek kokku kolmapäeval ning päevakorrapunktina lisatakse vastavasisuline arupärimine.

«Peame vajalikuks, et linnaosavanem annaks linnaosa halduskogule viivitamatult selgitusi, mis põhjustel maksis tema valimiskampaania üritused Valgas kinni Tallinna Kesklinna Valitsus. Kuna linnaosavanem on enda ametisse nimetamisel saanud kooskõlastuse just halduskogult, peab halduskogu seda küsimust arutama ja võtma seisukoha linnaosavanema jätkamise osas,» märkis Kesklinna halduskogu liige Sven Sester (IRL).

Sesteri sõnul pole Nääme tegevus ainult ebaeetiline, vaid sellel on ka selged korruptsioonitunnused. «Avalike vahendite kasutamisel võimule saamiseks on korruptsiooni tunnused, kuna sellega luuakse endale avalikest vahenditest eeliseid teiste kandidaatide ees. Kui halduskogu mõistab Nääme tegevuse hukka, peaks ta võtma poliitilise vastutuse,» ütles Sester.

Tallinna kesklinna linnaosavalitsus  maksis detsembris kinni kahe valimisürituse korraldamise Valgas, kus Tallinna Kesklinna vanem Alar Nääme Keskerakonna ridades riigikokku pürgib.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles