Lauluväljakul tähistatakse suurejooneliselt Hiina uusaasta saabumist

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Linnavalitsuse pressiteenistus

Järgmisel reedel, 20. veebruaril võetakse Tallinna lauluväljakul suurejoonelise üritusega vastu Hiina uusaasta.

Esinevad muusikud, tantsijad ja akrobaadid Pekingist. Näha saab hiina traditsioonilisi instrumente, võitluskunstide etendust ja käsitööd. Õhtu lõpeb ilutulestikuga. Üritus on kõigile tasuta, teatas linnavalitsuse pressiteenistus. Hiina uusaasta saabumist tähistavat üritust korraldab juba kuuendat korda Tallinna Kultuuriväärtuste Amet.

Tallinna saabuvad esinejad Hiina kehakultuuri instituudist, Hiina Rahvuslikust Akrobaatikatrupist ning rahvusvaheliselt tunnustatud Pekingi Tantsu-, Draama- ja Ooperikompaniist, kes osalesid ka 2008. aasta Pekingi olümpiamängude ava- ja lõputseremoonial.

Pealtvaatajad saavad osa draakonitantsust ning tule- ja trummišõust. Pakutakse hiinapäraseid toite ning selle kõrvale rütmikat ja valjuhäälset kokkade varjuteatrit. Õhtu lõpeb muusikasse lavastatud ilutulestikuga. Publikut oodatakse Lauluväljakule Hiina uusaastat tervitama alates kella 17. Pekingi artistide kontsert algab kell 18.

Kultuuriväärtuste ameti juhataja Aini Härmi sõnul on sel aastal Hiina uusaasta programm varasemast rikkalikum. «Lisaks suurejoonelisele kontserdile Lauluväljakul avatakse Kiek in de Kökis ja linnavalitsuse teenindussaalis fotonäitused «Lummav Peking» ja «Taliolümpialinn Peking». Fotod on välja valitud enam kui 50 riigi 100 fotograafi  töö seast ning neid on eksponeeritud kõikjal maailmas,» rääkis Härm. Näitus on avatud 20. veebruarist 20. märtsini.

Järgmisel nädalal jõuab Tallinna ka 2008. aasta Pekingi olümpiamängudeks tellitud terrakotasõdalaste laternate näitus. Valgusinstallatsioon on loodud kuulsa terrakotasõdalaste armee eeskujul. Kujud on eredavärvilised ja valgustatud nagu traditsioonilised hiina laternad. Näitus on Harjumäel 20. augusti väljakul kõigile vaatamiseks 24. veebruarist 3. märtsini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles