Tallinna volikogu arutab järgmise aasta eelarvet

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavust linnaeelarvet tutvustas linnapea Edgar Savisaar volikogule möödunud aasta 17. detsembril.
Tänavust linnaeelarvet tutvustas linnapea Edgar Savisaar volikogule möödunud aasta 17. detsembril. Foto: Mihkel Maripuu

Tuleva aasta linnaeelarve menetlemiseks toimub täna Tallinna linnavolikogu erakorraline istung.


Volikogu esimees Toomas Vitsut kutsus volikogu erakorraliselt kokku, et alustada Tallinna linna 2011. aasta eelarve esimest lugemist, vahendas Raepress. Eelarve teine ja kolmas lugemine viiakse läbi selle nädala neljapäeval, kui toimub volikogu korraline istung.

Kunagi varem pole volikogu Tallinna eelarvet nii vara arutanud. Tavaliselt võetakse tuleva aasta linnaeelarve vastu detsembri lõpus. Linnapea Edgar Savisaar on põhjendanud eelarvega kiirustamist vajadusega näidata Brüsselile, et Tallinn eraldab Euroopa kultuuripealinnale piisavalt raha. Teise põhjusena nimetas ta seda, et eelarve vastuvõtmine ei langeks ühele ajale eurole üleminekuga, sest mõlema protsessiga on linna süsteemis hõivatud ühed ja samad inimesed.

Volikogu opositsioon ja Toompea võimuliit aga väidavad, et varase eelarve põhjuseks on Tallinna soov saada ka tuleval aastal müügimaksust laekuvat tulu. Riigikogus on menetluses eelnõu, mis kaotab kohalike maksude seast müügi- ja paadimaksu. Sellega jääks Tallinn ilma 250 miljonist kroonist. Kui aga Tallinna eelarve võetakse enne seadusemuudatust vastu, peab riik müügimaksu kaotamisel linnale saamata jääva tulu hüvitama.

Tallinna 2011. aasta eelarve suuruseks on kavandatud 7 245 001 000 krooni.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles