Mektorys avatud äpilabor ootab külla ettevõtteid, tudengeid ja lapsi

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna Tehnikaülikooli innovatsiooni- ja ettevõtluskeskuses Mektory avati täna Baltikumis unikaalne mobiilirakenduste ehk äppide testimise keskus Smart Lab, millega on tutvuma oodatud nii äppide arendajad, tudengid kui ka lapsed.

Smart Labi avasid TTÜ prorektor ja Mektory juht Tea Varrak, Samsung Electronics Balticsi president Taehwan Hwang ja Eesti Telekomi tehnoloogiadirektor Tiit Tammiste.

«Mektory majas käis eelmisel aastal  8000 last. Delegatsioone võtsime vastu pea sajast riigist ja kokku külastas meie maja enam kui 47000 inimest. Loodame, et uus äpilabor on veel üks põhjus, miks meile külla tulla ja siin ka ise midagi korda saata,» sõnas Varrak.

Samsung Electronics Balticsi president Taehwan Hwang märkis, et globaalse innovatsiooni liidrina teab Samsung väga hästi, kui palju ja kui kiiresti muudab tehnoloogia meie igapäevaelu.

«Seetõttu hindame väga kõrgelt ka oma pikaajalist koostööd Tallinna Tehnikaülikooliga. Kahe aasta eest Mektorys avatud Samsungi Digitaalsest Akadeemiast on saanud keskne osa Samsungi Digipöörde projektis, mis valmistab Eesti koole ette digitaalseks  tulevikuks. Sel aastal on Digipöörde projekt suunatud veelgi suuremale hulgale Eesti koolidele ning programm käivitub mõne kuu pärast. Smart Labi avamisega jätkame me uhkusega koostööd oma usaldusväärsete partnerite TTÜ, IT Kolledži ja IT sektori ettevõtetega ning aitame avada uue peatüki Eesti mobiilirakenduste arendamises,» ütles Hwang.

Eesti Telekomi tehnoloogiadirektoriTiit Tammiste sõnul ei osatud veel mõne aasta eest ette näha seda, kui olulisel määral hakkavad nutiseadmed, asjade internet ja äpid inimeste elu mõjutama. «Nüüd me saame väga hästi aru, et oleme Smart Labi loomisega teinud õige sammu.»

Tammiste sõnul on oluline, et selline testkeskkond kerkis Mektorysse, kus just lapsed ja tudengid saaksid esimese maigu sellest, mismoodi nutirakendusi arendatakse ja kuidas sünnivad paremad äpid.

Smart Labis saab äppide testimiseks üles rivistada kuni 60 erinevat nutiseadet ning testkeskkonnas on võimalik testida nii Android, iOS kui Windowsi operatsioonisüsteemil põhinevaid nutirakendusi.

Äpilabori avamisel oli võimalik tutvuda ka tudengite ja idufirmade poolt loodud uusimate äppidega. Näiteks oli välja pandud elektrijalgratas, mille aku parameetreid võib jälgida nutiseadmel. Samuti said huvilised tutvuda, kuidas on võimalik 3D printimist  kontrollida läbi nutiseadme.

Smart Labi eesmärgiks on anda Eesti ettevõtete ja tudengite kasutusse tipptingimused uute ja maailmaturgudel läbilöögivõimeliste rakenduste loomiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles