Vaata, millised snäkid sobivad nisuõllega!

Tallinncity kontrollkahvel
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tuuli Mathiesen

A Le Coq esitles kolmapäeval Pelgulinna uues veini- ja õllepoes SIP oma uut nisuõlut. Toidublogija Tuuli Mathiesen annab õllesõpradele soovitusi, millist nosimist, soolast ja magusat, nisuõlle kõrvaseks valmistada.

«Ale Coqi uus nisuõlu on hästi kergelt joodav, parajalt pärmine ja kergelt humalane. Maitses on korralikult puuviljasust ja ka hapet, mistõttu on see üsna universaalne õlu toidu, eriti mereandide ja kalaroogade juurde,» rääkis Mathiesen.  «Ise proovisin sinimerekarpe õlles aurutada. Tulemus oli tõeliselt üllatav ja seda positiivse poole pealt. Tõenäoliselt teeme sel moel ka edaspidi. See on vahva vaheldus klassikalistele veinis hautatud sinimerekarpidele.»

Bataadi ja chorizo quesadillas

2 keskmist bataati

Peotäis värsket koriandrit

200 fetajuustu, murendatuna                                                                                                                     

8 nisutortillat

140 g viilutatud chorizot

Kuumuta ahi. Torgi bataadi sisse mõned augud ning tõsta ahju. Küpseta, kuni bataat on pehme. Lase jahtuda ja koori. Sega bataadi sisu koriandriga, maitsesta soola ja pipraga ning sega juurde fetajuust.

Kuumuta grillpann. Määri bataadisegu poolele tortillale, teisele poolele lao chorizo ning tõsta üks poole teise peale. Küpseta grillpannil paar minutit mõlemalt poolt, kuni tortillad on kuldsed ja krõbedad. Lõik tortilla suupärasteks sektoriteks.

Õlles aurutatud sinimerekarbid tomatisalsaga

1,5 kg sinimerekarpe

2 küüslauguküünt

Oliiviõli

100 ml nisuõlu

Hakitud värsket tomatit

Hakitud sibulat

Peterselli või värsket koriandrit, hakituna

Veiniäädikat

Soola ja pipart

Kalla pannile umbes 70 ml õli, lisa sinna sisse tükeldatud küüslauk ning kuumuta õli keskmisel kuumusel kuumaks. Lisa õli sisse puhastatud sinimerekarbid ning lase ca 1 minut kuumeneda. Kalla peale nisuõlu ning aseta kaas peale. Lase kaane all ca 5-7 minutit aurutada, kuni karbid on avanenud. Viska ära kõik karbid, mis ei ole avanenud.

Valmista tomatisalsa. Selleks haki tomatit ja sibulat, maitsesta oliiviõli, veiniäädika, soola ja pipraga ning hakitud maitserohelisega.

Murra karpidelt ülemine osa ning aseta taldrikule sinimerekarp oma koore sees. Aseta igale karbile väike lusikatäis salsat ja serveeri kohe. Võid igale suupistele piserdada veel oliiviõli, sidrunimahla ja musta pipart.

Õunatartalett kitsejuustu ja tüümianiga

Võiga pärmi-lehttainas

Felixi aprikoosimoosi (see on kuivatatud aprikoosidest, seepärast hästi mõnusa intensiivse maitsega)

Õuna

Sidrunikoort ja sidrunimahla

Kitsejuustu

Värsket tüümiani

Lõika tainast ümmargused kettad. Lao igale tainakettale õunaviilud, pintselda aprikoosimoosiga. Pudista peale veidi värsket tüümiani. Piserda veidi sidrunimahla. Aseta igale tartaletile veidi kitsejuustu ja küpseta, kuni tartaletid on kuldsed. Enne serveerimist võid lisada veel mõned ribad sidrunikoort.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles