Narkoäri partneri mõrvas süüdistatavat ähvardab pikk vangistus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Põhja ringkonnaprokuratuur nõudis teisipäeval enam kui 16-aastast vangistust mehele, kes süüdistuse järgi mõrvas talle narkoäri käigus võlgu jäänud mehe.

Põhja ringkonnaprokuratuuri juhtivprokurör Endla Ülviste taotles 31-aastasele Arseni süüdimõistmist tapmises, suure koguse narkootilise aine ebaseaduslikus käitlemises ning tsiviilkäibes keelatud tulirelva ja suure koguse laskemoona ebaseaduslikus omandamises ja hoidmises. Karistuseks taotles prokurör Jakovlevile koos varasema kandmata karistusega 16 aasta 9 kuu ja 27 päeva pikkust vangistust.

Süüdistatava kaitsja vandeadvokaat Vladimir Sadekov leidis, et tapmises tuleks süüdistatav õigeks mõista ja muude kuritegude eest määrata oluliselt leebem karistus. Harju maakohus teeb kriminaalasjas otsuse 23. veebruaril.

Süüdistuse kohaselt tungis Arseni tunamullu 23. detsembri õhtul kella 20.15 ajal Tallinnas Vilde teel asuvas pargis kallale talle narkoäri käigus raha võlgu jäänud 33-aastasele mehele ning peksis meest teleskoopnuia ja kasteediga. Kannatanu sai peksmise tagajärjel eluohtlikke vigastusi ja suri järgmisel päeval haiglas.

Samuti tegeles Arseni süüdistuse kohaselt aastail 2012-2014 Tallinnas ja Harjumaal suures koguses narkootiliste ainete kokaiini ja amfetamiini ebaseadusliku käitlemisega. Muu hulgas leidis politsei Arseni korteri ja keldriboksi läbiotsimisel Tallinnas Vilde teel üle seitsme kilogrammi amfetamiini sisaldavat pulbrit, mille jaemüügi hind oleks olnud umbes 40 000 eurot. Sellisest ainekogusest oleks piisanud narkojoobe tekitamiseks ligi 17 000 inimesele.

Korterist võeti läbiotsimisel ära ka Kalašnikovi automaat ning kokku umbes 400 automaadi- ja püstolipadrunit, mille jaoks polnud Arsenil luba.

Politsei pidas Arseni kuritegudes kahtlustatavana kinni eelmise aasta 30. jaanuaril ja kohus võttis ta prokuröri taotlusel eeluurimise ajaks vahi alla. Põhja ringkonnaprokuratuur esitas talle süüdistuse mõrvas, narkootilise aine ebaseaduslikus käitlemises suure varalise kasu saamise eesmärgil ning tsiviilkäibes keelatud tulirelva ja suure koguse laskemoona ebaseaduslikus omandamises ja hoidmises.

Mees võttis kohtuprotsessi alguses omaks vaid narkosüüdistuse ja tulirelva omamise, mõrvasüüd aga eitas.

Arsenit on varem kriminaalkorras karistatud kaks korda. Süüdimõistmisel ootab teda kuni eluaegne vangistus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles