Tallinna südalinna kerkib moodne «funkmaja»

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Südalinna Kreutzwaldi tänavale kerkib uus funktsionalistlik elu- ja ärihoone. Maja ehitus algab märtsis ning hoone valmib 2016. aasta alguses.

Tallinna südalinna, esinduslikule Kreutzwaldi tänavale on kerkimas uus, funktsionalistliku arhitektuurikeelega mängiv kuuekorruseline terrasselamu. Hoonest saab väärikas liige juugendit, 1930ndate traditsionalismi ja hilisemat modernismi esindavas hooneteansamblis.

Kreutzwaldi 9 välis- ja siselahendustesse on panustatud hoone asukohale vääriliselt. Hoone fassaadi ilmestavad klaasseinaga lift, rõdud ja terrassid ning mustast graniidist peatrepp. Hoone iga korrus on erineva suuruse ja plaanilahendusega, igal korteril on kas rõdu või katuseterrass.

Toasooja tagab majas vesipõrandaküte. Kodukulud hoiavad mõistlikul tasemel kolmekordse paketiga aknad ja soojustagastusega ventilatsioonisüsteem. Majal on maa-alune garaaž.

Hoone välisilme loovad hele fassaadikrohv, mis on osaliselt kaetud musta komposiitplaadiga ning esimese korrusel eksponeeritav betoonpind.

Siseviimistluspaketid on pealkirjadega Novell ja Etüüd. Novell on poeetiline, luuleline, inspireeritud raamatutest ja kirjasõnast. Paketi tonaalsus on hele ja karge, vannitoas kasutatud plaat meenutab modernses võtmes raamaturiiulit. Etüüd on aga ekspressiivne, maaliline, loominguline, inspireeritud maalikunstist ning väljendub veidi julgemas tumedate aktsentidega värvigammas. Samal ajal on kogu tonaalsus soe ja hubane.

Maja ehitus algab märtsis ning hoone valmib 2016. aasta alguses. Projekti arendaja on Perton Ehitus, maja ehitab Kaamos Ehitus. Maja arhitekt on Aigar Roht (Korrus AB). Korterite müügiga tegeleb Uus Maa Kinnisvarabüroo. Korterite hinnad algavad 195 000 euroga ja lõppevad 390 000 euroga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles