Lõugast kahtlustatakse ralliauto BMW saamises

Risto Berendson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hobi korras autorallit sõitnud Tallinna linna transpordiameti osakonnajuhataja Vello Lõugas (paremal) ja tema BMW, mis kaks nädalat tagasi Rapla rallil sillapiirdesse sõites lõpetas. Kaitsepolitsei kahtlustab, et BMW ostsid linnaametnikule pistist andnud ettevõtted.
Hobi korras autorallit sõitnud Tallinna linna transpordiameti osakonnajuhataja Vello Lõugas (paremal) ja tema BMW, mis kaks nädalat tagasi Rapla rallil sillapiirdesse sõites lõpetas. Kaitsepolitsei kahtlustab, et BMW ostsid linnaametnikule pistist andnud ettevõtted. Foto: racepics.eu

Kaitsepolitsei esitatud kuriteokahtlustuse kohaselt sai Tallinna linnaametnik Vello Lõugas pistisena ralliauto, mida rallitiimi juht iseloomustab tõelise säästuautona.

2007. aastal rahvarallidel alustanud ja viimastel aastatel  sportrallidel rahvuslikus klassis E Ladaga võistelnud Lõugas tõi augusti lõpus sõidetud Rapla rallil stardijoonele BMW.

«Vana Lada on puruks ja uut autot oli võistlemiseks vaja,» selgitas üks spordiklubi Villu juhte Marko Mättik, kelle tiimis Lõugas võistleb. Esimene võistlus uue auto roolis lõppes Lõugasele õnnetult.

Üheksandal kiiruskatsel sõitsid mehed sillapiirdesse ja katkestasid. Nüüd ootab masin putitamist. Uuele võistlusele, juba septembri keskel toimuvale Mulgi rallile ei jõutudki end seetõttu registreerida.

Süüdistus hindab umbes 15 aasta vanuse BMW väärtuseks üle 100 000 krooni. Mättik nii uhke hinnanguga nõus ei ole.

«See on tõeline säästuauto, mis sõidab tavalise bensiiniga,» väitis Mättik. «Sellest odavamat varianti on raske välja mõelda. Selliste masinate hinnad jäävad 50 000 – 100 000 vahele.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles