Tallinnas hukkus laeva ja kai vahele kukkunud sadamatöötaja

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna reisisadamas hukkus eile õhtul reisilaeva ja kai vahele kukkunud sadamatöötaja.

Õnnetus juhtus Vanasadamas  A-terminali piirkonnas 12.kail, kus tuubuse purunemise tõttu kukkus vette Vanasadama reisiterminali grupi terminali operaator. 

Kolleegid tõmbasid mehe veest välja, kuid paraku ei õnnestunud tema elu päästa, ütles Tallinna Sadama pressiesindaja Sirle Arro Postimehele.

Õnnetuse täpsemad asjaolud on selgitamisel, juurdlust viib läbi politsei.

Hukkunud töötaja  oli 63-aastane ning töötas Tallinna Sadamas alates 2008.aastast.

Tuubuseks nimetatakse silda, mille kaudu tulevad inimesed laevast välja maabumisgaleriisse.

Arro sõnul lõppesid samas maabumisgaleriis kaks nädalat ehitustööd, mille käigus vahetati välja ka tuubus.

«Välistada ei saa, et õnnetus on ehitustöödega seotud, seda uuritakse praegu. Purunes tuubus, aga mille tõttu see purunes, selle selgitab välja ekspertiis. Praegu ei ole teada, kas tegemist oli ehitaja veaga või oli seal viga hoopis materjalis. Suure tõrenäosusega ei olnud tegemist hukkunud töötaja poolse veaga. Aga me ei saa praegu midagi kinnitada või ümber lükata,» lausus Arro.

Kaks nädalat tagasi lõppenud ehitustööde eesmärk oli tõsta galeriid kõrgemale ja paigaldada uus tuubus, et sadam saaks vastu võtta Eckerö Line’i uut laeva, mille uks on kõrgemal ja vana tuubus ei ulatunud hästi selleni.

Õnnetus juhtus eile õhtul Viking XPRSi sildumise ajal. Reeglina Viking Line’i laev sellele kohale ei sildu, kuid kuna eile õhtul puhus tugev tuul ja sadamas leiti, et mõistlikum on võtta laev vastu just sellel kohal.

Eile õhtul purunenud tuubust on pärast ehitustööde lõppu mitu korda kasutatud ja Arro sõnul ei olnud varem mingeid märke konstruktsiooniga seotud probleemidest.

Põhja päästekeskuse pressiesindaja sõnul sai häirekeskus kell 22.42 teate, et Tallinna reisisadamas on kukkunud inimene vette.

Sadamatöötöötajad tõid vette kukkunud mehe ise kaldale ja andsid ta üle sündmuskohale jõudnud Lilleküla komando päästjatele. Päästjad asusid töötajat elustama ning andsid ta siis üle kohalejõudnud kiirabile. Paraku ei õnnestunud inimese elu päästa, ütles Põhja päästekeskuse pressiesindaja Postimehele.

Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Arno Põdra sõnul ei ole prokuratuur veel otsustanud juhtunu uurimiseks kriminaalmenetluse alustamist.

«Praegu kogutakse toimunu kohta lisainfot ja oodatakse tehnilise järelevalve ameti hinnangut. Seejärel otsustatakse, kas on alust algatada kriminaalmenetlust või mitte,» ütles Põder Postimehele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles