Lõugas lasti täna kinnipidamiselt vabaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vello Lõugas
Vello Lõugas Foto: Peeter Langovits

Pistisevõtmises kahtlustatavana kinni peetud Tallinna transpordiameti liikluskorralduse osakonna juhataja Vello Lõugas lasti täna hommikul vabadusse.

Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja ütles Postimees.ee’le, et Lõugas lasti vabadusse, kuna polnud alust teda kuueks kuuks vahistada – arvatakse, et mees ei jätka kuritegude toimepanekut ja ei hoia ka uurimisest kõrvale.

Kaitsepolitsei esitatud kuriteokahtlustuse kohaselt sai Tallinna linnaametnik Vello Lõugas pistisena ralliauto, mida rallitiimi juht iseloomustab tõelise säästuautona. Süüdistus hindab umbes 15 aasta vanuse BMW väärtuseks üle 100 000 krooni.

Kahtlustus pistise andmises on esitatud Jannole (32), Atsile (55) ja Peetrile (51) ning nendega seotud kolmele ettevõttele juriidilise isikuna.

Esimene kahtlustatav, teedeehituse, asfalteerimistööde ja äärekivide paigaldamisega tegeleva OÜ Tanner juht Peeter Salmu keeldus Postimehele Lõugase juhtumiga seotut kommenteerimast.

Teine kahtlustatav, ASi Signaal juht Ats Tamm möönis eile autoroolis teel Hiiumaale, et vestles neljapäeval kaitsepolitseinikega, kuid jutu sisust täpsemalt rääkima ei soostunud. Signaal on alates aastast 2005 Tallinna lepingupartner liikluskorraldusvahendite paigalduse ja hoolduse asjus. Leping kehtib 2012. aastani.

Kolmas pistise andmises kahtlustatavaks tunnistatu on OÜ Liiklusbüroo juht Janno Sammul, kellega Postimees eile kontakti ei saanud. Peale nende tunnistas Põhja ringkonnaprokuratuur kahtlustatavaks ka kõigi kolme mehega seotud ettevõtted.

Sammul töötas aastatel 1999–2005 Tallinna liikluskorralduskeskuses, kommunaalametis ja transpordiametis liikluskorraldajana.

Kahtlustuse kohaselt aitas nimetatud kolmik Lõugasel osta endale ralliauto väärtusega üle saja tuhande krooni. Lisaks olevat Lõugas saanud sularaha, mille suurus jääb alla paarikümne tuhande krooni.

Üleeile toimusid läbiotsimised kahtlustatavate töö- ja eluruumides. Läbiotsimiste eesmärk oli koguda täiendavat tõendusmaterjali.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles