Tallinn korrastab Paul Kerese mälestusmärgi

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paul Kerese mälestusmärk Tõnismäel.
Paul Kerese mälestusmärk Tõnismäel. Foto: Priit Simson

Tallinnas eramaal paiknev mälestusmärk Paul Keresele saab korrastatud ümbruse hiljemalt kuulsa maletaja 100. sünniaastapäevaks.

Linnavolikogus oli arutusel kaks eelnõu seoses Paul Kerese mälestusmärgiga: üks selle teisaldamiseks (esitaja Jaak Juske, SDE) ja teine kinkimiseks Narva linnale (Tarmo Kruusimäe, IRL). Neist teise võttis autor täna tagasi, esimeses tehti aga muudatus: mälestusmärk selle praeguses asukohas Pärnu mnt ääres korrastada Kerese juubeliaastaks, teatas linnavolikogu pressiesindaja Ester Šank.

Linnavolinik Daisy Järva (Keskerakond) märkis, et kultuuriavalikkus on väljendanud oma seisukohta juba tosin aastat tagasi: ehkki mälestusmärk jäi omandireformi käigus eramaale, tuleb see siiski praegusesse asukohta jätta. Linnavõim on ka saavutanud maaomanikuga kokkuleppe, et maa-ala koos sellel paikneva Kerese mälestusmärgiga korrastatakse.

Linnavolikogu otsustaski hiljemalt suure maletaja 100. sünniaastapäevaks 7. jaanuaril 2016 tema mälestus senisest väärikamalt jäädvustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles