Tallinnas korraldab valimisi ligi tuhat inimest

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valimised.
Valimised. Foto: Arvo Meeks

Linnavolikogu otsustas moodustada riigikogu valimisteks jaoskonnakomisjonid ja nimetada nende liikmeteks ligi tuhat inimest.

Riigikogu valimiste läbiviimiseks on Tallinnas moodustatud 90 valimisjaoskonda, nüüd nimetas linnavolikogu jaoskonnakomisjonide esimehed, liikmed ja asendusliikmed, teatas linnavalitsuse pressiteenistus. Linna valimiskomisjoni esimees Toomas Sepp täpsustas, et jaoskonnakomisjonides on kokku 912 liiget, sealhulgas 674 põhiliiget ja 238 asendusliiget.

Kui riigikogu eelmistel valimistel oli Tallinnas 132 valimisjaoskonda ja eelmisel kevadel toimunud Euroopa Parlamendi valimistel 97, siis seekord on 90. Neid juhivad Sepa sõnul valdavalt pikaajalise kogemusega esimehed. Valimisseaduse kohaselt võivad kõik valimistel osalevad erakonnad esitada jaoskonnakomisjonidesse liikmekandidaate. Tähtajaks tegi seda seitse valimistel osalevat erakonda, esitades kokku 292 kandidaati. Enim kandidaate seadsid üles Keskerakond (90) ning Isamaa ja Res Publica Liit (85).

Tallinna linna valija saab leida oma valimisjaoskonna spetsiaalse kaardirakenduse abil, sisestades oma täpse elukoha-aadressi. Kaardirakendus on kättesaadav aadressil www.tallinn.ee/valimised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles