Kübar: Savisaar tahab Sõõrumaale hinnalist äripinda kätte mängida

Tallinncity.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanalinna maja, mille esimesel korrusel asub Urmas Sõõrumaa elukaaslasele kuuluv kauplus.
Vanalinna maja, mille esimesel korrusel asub Urmas Sõõrumaa elukaaslasele kuuluv kauplus. Foto: Google StreetView

Tänasel istungil otsustab Tallinna linnavolikogu Suur-Karja ja Müürivahe tänavate nurgal oleva äripinna müümise üle. Volikogu IRLi fraktsiooni esimehe Madis Kübara sõnul on tegemist vanade sõprade Edgar Savisaare ja Urmas Sõõrumaa omavahelise tehinguga.

«Müüdaval pinnal on linnaga kehtiv rendileping kuni 2024. aastani. Igal aastal toob see linnakassasse 43 000 eurot tulu,» ütles Kübar. «266 ruutmeetri suuruse  äripinna alghinnaks on määratud 700 000 eurot. Kehtiva lepinguga jätkates teeniks linn aga järgmise üheksa aasta jooksul pinnalt pea 400 000 eurot. Taolises kohas asuv pind ei jääks kindlasti tühjaks ka pärast praeguse lepingu lõppu.»

«Eelnõusse on sisse kirjutatud klausel, et pinna praegune rentnik võib kahe nädala jooksul pärast enampakkumise lõppemist võitnud pakkumise summa ise lauale lüüa ja ruumid eelisjärjekorras ära osta. Seega müüakse pind suure tõenäosusega praegusele rentnikule, täpsustamist vajab vaid hind,» tõdes Kübar.

«Praegune rentnik on Kormek Trading OÜ ja selle taga tegutsev riidepood Don & Donna, mille juhatuse ainus liige on ärimehe Urmas Sõõrumaa elukaaslane,» selgitas linnavolinik.

«Tegemist on olukorraga, kus tegelikult ei ole põhjust ühelgi teisel huvilisel pakkumist teha, sest tõenäosus ruumide omandamiseks on pea olematu. Linn ei pruugi küll otsest kahju saada, aga tõenäoliselt jääb ruumide tegelik hinnapotentsiaal vabaturumajanduse piiramise ja ebavõrdse konkurentsiolukorra loomise tõttu saavutamata. See on linnajuhtide teadlik käitumine,» väitis Kübar.

«Tallinna linnapea ja Sõõrumaa on üksteise positsioone osavalt ära kasutanud juba aastakümneid,» nentis Kübar ning lisas, et nüüdne tehing on järjekordne näide kahe mehe ustavast koopereerumisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles