Juske: ametnikeskandaal ei tulnud linnavalitsusele üllatusena

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Juske.
Jaak Juske. Foto: SDE.

Tallinnas opositsiooniliste sotsiaaldemokraatide juhi Jaak Juske sõnul ei saanud firmajuhtidest ametnike skandaal tulla linnavalitsusele üllatusena.


Juske hinnangul on tegu väga tõsise juhtumiga, eriti seetõttu, et tegu on massilise rikkumisega. «Kindlasti ei saanud see tulla linnavalitsusele üllatusena,» rääkis ta Postimees.ee'le.

Opositsioonipoliitiku sõnul võib praegu mingil määral linnale ette heita tegevusetust.

Siiski nimetas ta mõistlikuks seda, et linn algatas kohe pärast info nendeni jõudmist sisejuurdluse. «Loodan, et sisekontroll teeb oma otsused kiiresti.»

Juske hinnangul tuleb anda seadust rikkunud ametnikele valida, kas nad jätkavad äri tegemist või töötamist linnametnikuna. «Kindlasti ei saa neid kahte asja ühildada.»

Tallinna linnavalitsus tegi täna sisekontrolörile ülesande uurida 42 linnaametniku väidetavat töökoha piirangute nõuete rikkumist, kuna nad kuuluvad äriühingu juhatusse või nõukogusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles