Nõmmel tegutseb jälle pahatahtlik väravaavaja

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig

Täna hommikul helistas mupo korrapidajale Nõmmel Lehtpuu tänaval elav Arved Paju, kelle sõnul oli eramute elanikke kimbutav väravaavaja  avanud ka tema aiavärava.

«Mul on väraval peal signalisatsioon, mis reageerib liikumisele ning avamisele. See mind hommikul kell 7.15 paiku üles ärataski,» selgitas mees. «Arvasin, et tegu võis olla postiljoniga ja seetõttu kohe välja ei tormanud, panin rahulikult jope selga ja läksin välja vaatama.»

Aiavärav oli pärani lahti. «Hea, et minu kaks jahikoera öösel toas olid,» ütles Arved. Mis oleks edasi juhtuda võinud, jääb ütlemata. Lumele jäänud suurte saapajälgede järgi võis oletada, et tegemist oli meesterahvaga, kes lähenes majale Kadaka puiestee poolt. Aeda sisse jäljed ei tulnud.

Kahtlasena meenusid mehele eile päeval jooksus olnud kaks koera, keda ta oma muidu vaikse liikluse ja liikumisega tänaval märkas. «Üks oli punase kaelarihmaga, kah jahikoer, ja teine laika-laadne – mõlemad hästi hoolitsetud ja kaelarihmaga. Sellele mõeldes tekkiski mul kahtlus, et äkki oli see väravaavaja ka need koerad tänavale jooksu päästnud. Meie tänaval on palju koeri, aga hulkumas pole ma ühtegi juba mitmeid aastaid näinud.»

Seetõttu tundus kaks jooksus olevat looma ühe päevaga kahtlasevõitu. «Kui ma väravat kinni hakkasin panema ja igaks juhuks tänavale vaatasin, siis nägin ühte väikest sõiduautot, mis vaiksel käigul Kadaka puiestee poole sõitis,» meenutas Paju.

Ka see fakt tundub praeguses kontekstis tagantjärgi tähelepanu väärivana, tõdes mupo pressiesindaja Meeli Hunt.

«Tekkinud kahtluste ja kokku langenud asjaolude tõttu otsustaski mees juhtunust mupole teatada. Eelkõige teadmisteks teistele Nõmme elanikele, et väravaavaja võib taas liikvel olla. Palvest koerasildiga märgistatud, avatuna leitud aiaväravatest teavitada  luges ta linnaosa lehest Nõmme Sõnumid,» rääkis Hunt.

Mupo soovitab kõigil Nõmme kandi elanikel ja eriti koeraomanikel,  olla tähelepanelikud ning kahtluse korra teavitada juhtumitest mupo korrapidajat.

Postimees kirjutas jaanuari keskel sellest, et Kristiines, Nõmmel ja Pirital laseb keegi aeg-ajalt võõrastest aedadest koeri tänavale. Seni pole õnnestunud huligaani tabada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles