Vaata, mis nimed pannakse Tallinna uutele trammidele!

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järgmisel teisipäeval hakkab tramm Moonika Tondi ja Kadrioru vahet sõitma.
Järgmisel teisipäeval hakkab tramm Moonika Tondi ja Kadrioru vahet sõitma. Foto: Martin Ilustrumm

Mullu 18. detsembril kuulutati välja uute trammide nimekonkurss ja tänaseks on tulemused teada.

«Konkurss oli väga edukas, Tallinna Linnatranspordi ASile saabus üle tuhande erineva nimepakkumise. Nende pealt sai tehtud otsus, et valime kõikidele trammidele ilusad naisterahva nimed,» rääkis abilinnapea Taavi Aas.

Tema sõnul lähtuti peamiselt sellest, kui palju üht või teist nime esitati.

Pakutud nimed tähestikulises järjekorras on Anna, Annika, Eerika, Elise, Jaanika, Kadri, Karmen, Katariina, Koidula, Lydia, Linda, Maarika, Maria, Paula, Teele, Tiina, Triin ja Viivika.

Annika puhul öeldi sageli, et see on esimese trammi nimega sarnane. Eerika puhul toodi põhjuseks nii sarnasust kui meenutati ka olümpiavõitja Erika Salumäed. Sarnase tüvega nimesid oli palju. Kadri puhul toodi põhjenduseks, et sobib Kadriorgu. Sellega seostus ka nimi Katariina. Karmenit pakuti nii C-ga kui K-ga. Põhjenduseks toodi, et kuna trammid on pärit Hispaaniast, siis võiks olla ka selline nimi,» rääkis Aas.

«Nime Linda pakuti kõige enam, 16 korda. Sellel on seos rahvuseeposega. Samuti väitis üks pakkuja, et hispaania keeles tähendab see armast tüdrukut. Isegi kui see ei peaks tõsi olema, siis Lindat pakuti kõige rohkem. Paula puhul lähtuti sellest, et tegemist on ilusa eesti nimega ja see on võib-olla ka väike vihje esimesele naistrammijuhile, kelle nimi oli tegelikult küll Pauliine. Triinu puhul oli väga palju erinevaid nimevariante, meie jäime Triinu juurde,» ütles abilinnapea.

«Koos esimese trammi nimega Moonika on meil täna 19 nime. Ühele trammile jäi nimi panemata sellepärast, et kuna viimase trammi tulekuni on aega üle aasta, siis jätsime ühe võimaluse alles,» rääkis Aas.

Ta lisas, et linn on kõikidele pakkujatele väga tänulik. Väljavalitud nimede taga on üsna palju pakkujaid. Lindat pakuti 16, Kadrit kaheksa, Maarikat seitse ja Mariat kuus korda. «Nende inimestega võetakse ühendust ja nii nagu lubatud, saavad nad Tallinna Linnatranspordi Aktsiaseltsilt väikese meene ,» lubas Aas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles