Juske: Robert Nerman oli eeskujuks paljudele Eesti koduloolastele

Tallinncity.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Nerman.
Robert Nerman. Foto: Peeter Langovits

«Robert Nerman oli mees, kes tegi ära tohutu töö Tallinna ajaloo uurimisel ja tutvustamisel. Ülima põhjalikkuse ja faktirohkusega käsitles ta pealinna asumite ajalugu,» meenutas lahkunud kolleegi ja eeskuju ajaloolane Jaak Juske.

«Tema eestvedamisel ilmus kümmekonna aasta eest kaheosaline Tallinna entsüklopeedia. Nermani Kalamaja, Pelgulinna, Kopli, Lasnamäe, Lilleküla ja teiste asumite minevikust rääkivad raamatud on tänaseni väga nõutud. Lisaks jõudis Nerman Tallinna vanadest eeslinnadest kirjutada ajalehtedes sadu artikleid ning rääkida kümnetes tele- ja raadiosaadetes,» meenutas Juske.

Nermani viimasteks suurtöödeks jäid 2013. aasta lõpus trükivalgust näinud kõigi Tallinna asumite ajalugu käsitlev raamat ning mullu ilmunud Lilleküla asumi ajaloo II osa.« Aga nii mõnigi raamat jäi töölaual pooleli, sest meistrile antud aeg sai otsa,» nentis Juske.

«Ta oli tõeline vana kooli džentelmen, kes oli eeskujuks paljudele Eesti ajaloolastele ja koduloouurijatele. Tema sissetallatud rada on hindamatuks abiks Tallinna asumite ajaloo järgmiste lehekülgede kirjutajatele. Rahulikku teed taevase ajaloo uurimisel!»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles