Trobikond foore oli hommikul rivist väljas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valvekaamera tuvastab punase tule all ristmikule sõitja.
Valvekaamera tuvastab punase tule all ristmikule sõitja. Foto: Toomas Huik

Tallinna kesklinnas olid täna hommikul mitmed foorid töökorrast ära, põhjustades segadust niigi ummikutes tänavatel.

Näiteks olid täiesti pimedad foorid Liivalaia-Süda-Veerenni ja Liivalaia-Tatari ristmikel, kollane tuli vilkus bussijaama juures Odra-Tartu maantee ja Maneeži-Narva maantee ristmikel.

AS Signaal foorigrupi juht Peeter Toon ütles, et enamik fooririkkeid olid tingitud tormist. Kokku käis Signaali valvemeeskond tänase öö jooksul foore parandamas 17 korral.

«Liivalaia-Süda-Veerenni ja Tatari ristid on kõik ühe juhtimise peal ja see rike oli tingitud Eesti Energia korralisest katkestusest, mille teavitus Tallinna Transpordiametile oli, aga meile kui täitjatele ei olnud,» sõnas Toon. Nüüd töötab foor generaatori toel. Kui valvemeeskond oleks rikkest õigeaegselt teadnud, oleks seda alustatud juba kella 9st, mil elekter ära läks.

Ka Vabaduse väljakul käis Signaali valvemeeskond tormiga allalangenud kaableid eemaldamas, seal püsisid foorid siiski töökorras.

Odra-Tartu maantee ja Maneeži-Narva maantee ristis oli fooririke tingitud tormist. «Tugev tuul keerab vihmavett kohtadesse, kuhu see ei tohiks minna, tekib lühis,» selgitas Toon. Tema sõnul saadi foorid poole 9 ajal korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles