Hipodroomi naabrusesse kerkib kõrghoone

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Telekomi peahoone hakkab paiknema Hipodroomi vahetus läheduses. Silmapaistev kõrghoone kerkib 55 meetri kõrgusele.

Eesti Telekomi tulevane peahoone hakkab paiknema aadressil Mustamäe tee 3. Uus hoone muudab oma kõrguse ja fassaadi tõttu seni arendamata Hipodroomi ristmiku silmapaistvaks.

Hoone arhitektuuri loonud PIN Arhitektid OÜ juhataja Jaan Pordi sõnul saab tornhoone olema oma iseloomult esinduslik ja soliidne. «Kinnistu paikneb tiheda liiklusega ristmiku ääres, mistõttu saab ta olema meeldejääv ja hoomatav hetkeliselt,» ütles Port.

Hoone kerkib 55 meetri kõrgusele ja on seetõttu linnaruumis hästi vaadeldav.

Arvestades detailplaneeringu piirangutega, jätab hoone alles nõutud hulga päikesevalgust naaberkinnistutele ja pakub endisest tootmisalast väljaarenevale büroohoonete alale maamärgi.

Arhitektid püüdsid hoonet projekteerides leida alternatiivi klaastorn-kõrghoone tüübile. Lõplik fassaadilahendus täidab mitut ülesannet - avab suurepärased vaated hoone kasutajatele ja hoiab samal ajal sisekliimat nii külma kui liigse päikesevalguse eest.

Korruste plaanid on kompaktsed ja pakuvad töökohtadele maksimaalselt loomulikku valgust ja vaateid. See loob Eesti Telekomi büroohoonele atraktiivse ruumi ning mugavad ja toredad töökohad.

Eesti Telekomi uue peahoone konkursi võitis Urban Management OÜ ning arhitektuuri on loonud PIN Arhitektid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles