Munitsipaalpagaritöökoja rajamine kukkus ka kuuendal katsel läbi

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnavalitsus tahaks Laia ja Vaimu tänava nurgal oleva maja keldris näha pagaritöökoda, kuid enam kui kolme aasta jooksul pole suudetud leida ühtegi ettevõtjat, kes selle plaani ellu viiks.
Linnavalitsus tahaks Laia ja Vaimu tänava nurgal oleva maja keldris näha pagaritöökoda, kuid enam kui kolme aasta jooksul pole suudetud leida ühtegi ettevõtjat, kes selle plaani ellu viiks. Foto: Martin Ilustrumm

Eelmisel nädalal valmis Tallinna Kesklinna valitsuses dokument, mis tunnistas nurjunuks järjekordse, arvult vähemalt kuuenda katse rajada ühte vanalinna keldrisse pagaritöökoda.

Pagaritöökoda, mis levitaks vanalinnas värske saia lõhna ja kust inimesed saaksid mõistliku hinnaga küpsetisi osta, oli alguses vaid Kodulinna Maja perenaise Tiina Mägi unistus. Mägi rääkis sellest Tallinna linnavolikogu esimehele Toomas Vitsutile, kes haaras ideest kinni.

Vitsut esitas 2011. aastal volikogule eelnõu, millega tehti Kesklinna valitsusele ülesandeks leida pagarikojale sobivad ruumid ning need mõistliku hinnaga rendile anda. Pagaritöökoda otsustati rajada Laia ja Vaimu tänava nurgal asuva maja keldrisse. Paraku ei läinud asjad nii lihtsalt, kui loodeti.

Rendikonkursid kukkusid huviliste puudumisel üksteise järel läbi. «Oleme kolm korda välja kuulutanud konkursi, need kolm konkurssi kukkusid läbi, siis neljandal korral leidsime ühe ettevõtja, kes soovis sellel kohal pagaritöökoda luua. Kahjuks poole aasta pärast ettevõtja informeeris linnaosa valitsust, et tema plaanid on muutunud ja ta palus lepingu lõpetada, mida me oleme ka teinud. Peale seda oleme uuesti välja kuulutanud konkursi. Uues konkursis osales üks ettevõtja - Kristallkuju OÜ -, kes selle konkursi ka võitis. Ehk mina praegu teen teile ettepaneku sõlmida osaühinguga Kristallkuju leping 15 aastaks selleks, et antud aadressil korraldada pagaritöökoda. Palun antud eelnõud toetada!» rääkis tollane Kesklinna vanem Mihhail Korb mullu 20. märtsil toimunud linnavolikogu istungil.

Volikogu toetas eelnõu, kuid ka see lepingupartner hüppas alt ära. Pärast seda püüti pagaritöökoja ruume veel üks kord rendile anda, kuid jällegi edutult. «Tunnistada nurjunuks Lai tn 34 / Vaimu tn 3 keldrikorruse äriruumi M11 üldpinnaga 163,2 m2  üürile andmine läbirääkimistega pakkumise teel, kuna ei esitatud ühtegi pakkumust,» teatas Kesklinna valitsus eelmisel nädalal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles