Tallinna pensionilisa soodustustest kasutatakse peamiselt apteekide hinnaalandust

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroapteek.
Euroapteek. Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Tallinna pensionilisa soodustustest on kõige populaarsemad apteekides ja optikakauplustes pakutavad soodustused.

Tallinna linn viis 2013. aastal koostöös osaühinguga Euroapteek läbi pilootprojekt apteegikaupade müügisoodustuse rakendamiseks pensionilisa toetust saavatele tallinlastele. Kuna pilootprojekt ennast õigustas, siis korraldati otsing uute koostööpartnerite leidmiseks, et teha koostööd kaupade ja teenuste soodustingimustel pakkumiseks ka muudes eluvaldkondades, teatas Raepress.

Euroapteegil oli 2013. aasta lõpuks 45 505 registreeritud klienti. «Mul on hea meel et linna hea algatus on levinud ning järjest rohkem eakaid tallinlasi kasutavad neile pakutavaid soodusvõimalusi. Oleme seni Eestis nende pakkumisel ainus omavalitsus, kuid loodan, et edaspidi tuleb hea algatuse järgijaid juurde,» ütles abilinnapea Merike Martinson.

2014. aastaks sõlmiti peale läbirääkimisi koostöölepingud kokku 11 koostööpartneriga, kellest seitsmega osutus koostöö edukaks. Euroapteegiga jätkus pilootprojekti järgne koostöö, lisandus 9 671 uut pensionilisa soodustuse kasutajat ning aasta lõpus oli soodustuse saajaid kokku 55176 isikut. Keskmiselt tehti kalendrikuus apteegiketi apteekides 106 475 tehingut.

Südameapteek sai 9 275 uut pensionilisa soodustuse kasutajat, Fortuna Optika OÜ pensionilisa soodustust kasutas kokku 240 isikut, Büroomaailma pakutavat pensionilisa soodustust kasutas kokku 180 inimest.

Rehvikaubamaja  pensionilisa soodustust kasutas viis, osaühing Auto Jaoks soodustust neli ja OÜ BCA Autoekspert kaks isikut.

Apteegid rakendavad soodustust kõigilt müüdavatelt kaupadelt, välja arvatud soodusretseptiga müüdavad ravimid, soodustust on võimalik saada viie euro ulatuses kuus. Fortuna Optika OÜ rakendab prillide müügil soodustuse saajatele fikseeritud hinda või hinna vähendamist 29-95 eurot.

OÜ Auto jaoks annab pensionäridest klientidele soodustust hooldus- ja remonditöödel kümme protsenti, Rehvikaubamaja vähendab soodustuse andmisel hinda 5-30 protsenti, Büroomaailm rakendab hinnasoodustust viis protsenti, välja arvatud soodushinnaga tooted.

Nimetatud firmad on teatanud sotsiaal- ja tervishoiuametile soovist jätkata koostööd, samas on amet valmis koostööks ka teiste ettevõtetega,  kes on huvitatud pensionilisa soodustuste pakkumisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles