Vaata, milliseid nutiäppe linlased oma elu kergendamiseks ootavad

Tallinncity.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Autobussikoondise buss
Tallinna Autobussikoondise buss Foto: Mihkel Maripuu

Tallinncity palus lugejatelt ülevaadet, millistest nutilahendusest nad puudust tunnevad. Selgis, et infot napib avalike ürituste ja ühistranspordi liikumise kohta ning telefonis võiks olla äpp, mis registreerib löökauke.

Mitu lugejat leidsid, et elu hõlbustamiseks kuluks ära linnatransporti reaalajas jälgiv lahendus. «Oleks hea kui saaks ühistranspordiplaneerija, mis tegelikult töötaks,» kirjutas üks lugeja. «Reaalajas busside jälgimine tuleks teha, sarnaselt Tartu süsteemiga. Inimesega kes jälgib toimuvat ja annab äpis seletusi ka, miks see või teine buss ei tulnud. Mõnikord seisad Väike-Õismäe peatuses, plaani järgi peab see seisav troll just liikuma hakkama, aga see seisab. Järgmine tuleb ja läheb õigel ajal ringile, aga see on ju 10 minutit hiljem,» vahendab teine.

«Võiks kaardistada ära kõik laste mänguväljakud, treeningplatsid, terviserajad, avalikud piknikuplatsid Tallinnas,» kirjutas meile üks lugeja. «Mingi äpp võiks anda märku, kui inimest huvitanud arstil on vabanenud mõni vastuvõtuaeg, et siis saaks seda broneerida,» leidis teine. «Puudu on äpp, mis registreeriks löökauke, kui autoga sõidad. Aastaid tagasi Saksamaal tehti juba ära,» kirjutas kolmas lugeja.

«Avalike ürituste äpp võiks ka olla kuidagi kaardi peal, et saaks asukoha järgi vaadata, kas lähikonnas midagi põnevat toimub,» arvas üks Tallinncity lugeja. Teise meelest tuleks täiendada toidu kojutellimise võimalusi Tallinnas. Kolmanda lugeja meelest võiks merelinna Tallinn interaktiivsele kaardile kanda kohad, kus harrastaja saab oma paadi vette lasta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles