Pöörane nädalavahetus: baaritöötajat ähvardati õhkrelvaga ja mitmed kallaletungid

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ööelu pahandab vanalinna elanikke.
Ööelu pahandab vanalinna elanikke. Foto: Karli Saul/SCANPIX

Nädalavahetusel keeb Tallinna ööelu täistuuridel, baaritöötajat ähvardatakse relvaga, lõbustusastutuste kunded saavad lihtsalt üle tahi.

Pühapäeva hommikul kella 5.45 paiku sai politsei teate, et Suur-Karja tänaval ähvardati 32-aastast baaritöötajat relvataolise esemega.

Politsei pidas sündmuskohal kahtlustatavana kinni 25-aastase mehe. Selgus, et tulirelvaga polnud tegemist ja mehepojal oli kaasas tsiviilkäibes lubatud õhkrelv. Õnneks keegi vahejuhtumis viga ei saanud ja politsei viis mehe jaoskonda.

Kahtlustava osas on alustatud kriminaalmenetlus paragrahvi alusel, mis käsitleb avaliku korra rasket rikkumist.

Laupäeva ja pühapäeva öösel sai politsei kuus teadet, kus keegi andis kellelegi lõbustusasutuste vahetus lähedustes kerepeale. Enamus kallaletungidest toimus Tallinna kesklinnas Suur-Karja tänava vahetus läheduses, mida rahva seas kutsutakse ka Bermuda kolmnurgaks.

Kesklinna politseijaoskonna juhi Kaido Saarniidu sõnul on niinimetatud Bermuda kolmnurga (Suur-Karja, Väike-Karja, Sauna, Vana-Posti tänavad) näol tegemist politsei jaoks töörohkema piirkonnaga.

Politsei sõnul asub piirkonnas mitmeid lõbustusasutusi, mis omakorda tähendab, et seal viibib rohkem inimesi, kes on tihtipeale alkoholijoobes.

Saarniidu sõnul tehakse kõikvõimalik, et piirkonnas korda hoida. «Oleme tugevdanud oluliselt järelvalvet. Nädalavahetustel on seal rohkem patrulle väljas ning korraldame regulaarselt ka politseioperatsioone avastamaks rikkumisi. Teeme tihedat koostööd ettevõtete, kohalike elanike ja linnaga. Avalikus kohas on alkoholi tarbimine taas keelatud ja hetkel on töös eelnõu, et lühendada seal asuvate lõbustusasutuste lahtiolekuaegu,» ütles Kaido Saarniit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles