Tallinna tänavavalgustust haldab veebruarist Elektrilevi

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektrilevi
Elektrilevi Foto: Mihkel Maripuu

Tänasest haldab Tallinna tänavavalgustust Elektrilevi. Ettevõte ehitas välja uue tänavavalgustuse juhtimissüsteemi, mis aitab varasemast oluliselt nutikamalt tänavavalgustust juhtida.

«Põhjamaades on linnade tänavavalgustus- ja elektrivõrk tihtipeale sama ettevõtte hallata, siit ka meie initsiatiiv sarnast mudelit kasutada,» selgitas uuele tegevusalale sisenemist Elektrilevi juhatuse liige Jaanus Tiisvend.  

Elektrilevi partneriks tänavavalgustuse ehitus- ja hooldustöödel on elektritööde ettevõte Empower. Nende üheks valdkonnaks on välisvalgustuse ehitamine ja hooldus erinevates Eesti linnades, seda ka alltöövõtjana viimased üheksa aastat Tallinnas.

Tiisvendi sõnul on rikete arv Tallinna elektrivõrgus stabiilselt vähenenud ning tormid Tallinna elektrivõrgule märkimisväärset mõju ei avalda. Samas peab olema valmisolek rikete kõrvaldamiseks tagatud sõltumata sündmuste arvust elektrivõrgus. «Tänavavalgustus loob võimaluse juhtimiskeskuse ja rikkemeeskondade ressursi paremaks kasutamiseks. Näiteks saab elektrivõrgu rikete puudumisel rikkemeeskondi täiendavalt valgustustöid tegema suunata,» selgitas Tiisvend.  

Tiisvend lisas, et esimene suurem väljakutse oli teenuse osutamise ettevalmistus, mille käigus ehitati välja uue tänavavalgustuse juhtimissüsteemi riist- ja tarkvara. Kolme kuuga toodeti ja paigaldati ligi 630 uue põlvkonna valgustuse kontrollerit-juhtimisseadet, mida juhitakse 3G side kaudu. Samuti seadistati sidesüsteemid ja juurutati uus juhtimistarkvara. Uus juhtimissüsteem võimaldab LED-lampide puhul valgustipõhist juhtimist varasema tänavapõhise juhtimise asemel. 

Tänavavalgustuse rikete ja muude teemakohaste küsimistega palutakse pöörduda ööpäevaringselt rikketelefonile 777 1010 . Lisaks vahendab linnakodanike tähelepanekuid jätkuvalt Tallinna abitelefon 1345.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles