Maskiga mees üritas Lasnamäel kioskit röövida

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Röövel. Foto on illustratiivne.
Röövel. Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks

Ööl vastu neljapäeva kella 2 paiku sai politsei teate, et Tallinnas Punasel tänaval ähvardas maskiga nägu varjanud mees kioski klienditeenindajat relvataolise esemega. Teenindaja röövli nõudmisi ei täitnud ja mees põgenes raha saamata sündmuskohalt.

Põhja prefektuuri isikuvastaste kuritegude teenistuse juhi Rait Pikaro sõnul tegelevad uurijad hetkel aktiivselt juhtunu asjaolude väljaselgitamisega ja otsivad kioskit röövida üritanud isikut.

«Palume kõigil, kes kirjeldatud juhtumit pealt nägid, anda sellest politseile teada telefonil 53 037 744. Kioski teenindaja otsustav ja vapper tegutsemine enda vara kaitseks on küll tunnustustväärt, samas soovitame inimestel taoliste olukordade puhul pigem kutsuda abi ning võimalusel ise mitte sekkuda, et vältida võimalikku ohtu enda elule ja tervisele.»

Viimase juhtumiga sarnane röövikatse oli Lasnamäel ka paar päeva varem. Uurimine selgitab, kas nende taga on üks ja sama isik või isikud.

Röövimiste arv Tallinnas ja Harjumaal on viimastel aastatel oluliselt vähenenud. Kui 2013. aastal registreeriti Põhja prefektuuri territooriumil 305 röövimist, siis mullu ligi saja võrra vähem ehk 210.  Samuti kasvas röövimiste avastamine pea 30% võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles