Tallinn hakkab joobes alaealistele varjupaika pakkuma

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Purjus alaealised. Pilt on illustratiivne.
Purjus alaealised. Pilt on illustratiivne. Foto: Elmo Riig / Sakala

Alates 1. veebruarist hakkab Tallinna Laste Turvakeskus pakkuma varjupaika politsei poolt öisel ajal kinni peetud  joobes alaealistele.  

Kui politseil ei õnnestu kinnipeetud lapse kodust aadressi välja selgitada või ei saavutata lapsevanemaga telefoni teel kontakti, on joobes alaealine võimalik paigutada turvakeskuse Nõmme tee osakonda. Seal on öiseks majutuseks eraldatud kokku neli voodikohta poistele ja tüdrukutele.

Öisele teenusele suunamisele peab eelnema alaealise tervisliku seisundi kontrollimine haigla EMO-s, tagamaks, et noore alkoholi- või narkojoove ei ole eluohtlik. Selleks peab politsei esitama varjupaigale ka vastava dokumendi.

Politseipatrull teavitab turvakeskust kliendi toomisest eelnevalt telefoni teel, kontrollides ühtlasi, et noorel ei oleks kaasas alkoholi, narkootilisi aineid ega ohtlikke esemeid.

Turvakeskus (Nõmme tee 99) osutab öist majutusteenust ajavahemikus kell 22 - 10. Hommikul edastab osakonnajuhataja info lapse majutamisest kohaliku omavalitsuse lastekaitsetöötajale ja lapsevanemale, alaealine lahkub sama päeva jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles