Viimsi näitab riigigümnaasiumi planeeringuvisioone

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viimsi vallamajas Haabneeme aleviku Tammepõllu maaüksusele riigigümnaasiumi rajamiseks vajaliku planeeringu visioone. Valminud töödega on alates 21.jaanuarist võimalik tutvuda Viimsi kooli aatriumis Randvere tee 8.

Viimsi vallavanema Jan Trei sõnul loodetakse planeerimisprotsessiga ühele poole saada 2015 aasta lõpuks. «Seejärel alustame juba konkreetsete hoonete projekteerimisega ja loodame, et  1. septembril 2017 võime juba Viimsi Riigigümnaasiumi uksed avada,» on vallavanem Jan Trei lootusrikas.

«Soovime ligikaudu 11 hektari suurusele alale luua tõeliselt väärika keskkonna, kus ideaalselt integreeruksid omavahel haridus, kultuur, sport ja vaba aeg. Lisaks riigigümnaasiumile on meil plaan luua võimalus uue multifunktisonaalse spordihalli rajamiseks ning määrata asukoht Viimsi valla Arengukeskuse hoonele, kus igapäevaseks tegevuseks vajalikud ruumid saaksid nii ettevõtlusinkubaator, kaugtöökeskus kui ka karjäärinõustamine ja lastekaitse,» selgitas Jan Trei.

Vallavanema sõnul on parima planeeringulahenduse väljatöötamisse kaasatud mitmeid tuntud ja tunnustatud arhitekte nii kodu- kui välismaalt, oma nägemuse võimalikust ruumilisest lahendusest esitavad ka Tallinna Tehnikaülikooli üliõpilased.

«Tahame 2018 aastaks, Eesti Vabariigi 100 aastapäeva tähistamiseks, rajada kavandatava hoonestuse kõrvale pargi, millega loodame positiivseid emotsioone pakkuda nii viimsilastele kui meie külalistele,» ütles Trei.  «Kõige olulisem selle planeeringu puhul on riigigümnaasium. Inimestele mõeldes näeme riigigümnaasiumi juures kindlasti spordihalli ning pargi-puhkeala, kuhu Viimsi elanikud saavad vaba aega veetma tulla,» lisas Trei. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles