Linnahall saab naabriks ärihoone

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna Linnahalli lähedale kerkib aasta lõpuks Baltimaade üks modernsemaid ärihooneid, millesse on põimitud kaasaegne arhitektuur ja ökonoomseimad tehnoloogilised lahendused.

Ärihoone nimeks saab Explorer. Exploreri kuuel korrusel on büroopinda kokku umbes 5000 ruutmeetrit ja hubane sisekeskkond, mis soodustab kõrgemat töövõimet ja tulemuslikkust.

«Lisaks sisemisele ilule on hoone päevasel ajal pilkupüüdev oma fassaadide erisuunaliste päikese ja kuumuse eest kaitsvate päikesesirmidega ning pimedas LED-valgustuse mõjul ellu ärkavate fassaadidega,» lausus Capital Milli uusarenduste juhi Marko Uueda.

Hoone on kavandatud nõnda, et sellele väljastataks maailmas kõrgelt hinnatud LEED Gold sertifikaat. Sertifikaat kinnitab hoone keskkonnasäästlikku ehitamist, kasutamist ning inimesele maksimaalselt loomuliku ja õdusa sisekeskkonna olemasolu.

Capital Milli tegevjuhi Igor Möldri sõnul kuulub Explorer aasta tagasi samuti sadamapiirkonnas valminud Navigatori ärihoonega ühte tervikpilti, mille kaugem vaade on kujundada Tallinna mereaken innovaatiliseks, hinnatud ja kõrgete kvaliteedinõuete järgi ehitatud piirkonnaks.

«Me ei ehita üksikuid hooneid, me ehitame visiooni, tervikpilti,» ütles Mölder. «Me näeme sadamaala kvaliteetse elu- ja töökeskkonnana, kus lennukad ja maailma muutvad ideed saavad sündida keskkonnasõbralikes, turvalistes ja nägusates tingimustes.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles