Neljas pealinna kultuuriasutuses tõuseb töötajate palk

Tallinncity.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnateater
Tallinna linnateater Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Tallinn tõstab linna keskraamatukogu, Tallinna Linnateatri, Tallinna Linnamuuseumi ja Vene Kultuurikeskuse töötajate palkasid. Vastavalt kokkuleppele tõusevad eelmainitud kultuuriasutustes töötasud tagasiulatuvalt alates 1. jaanuarist.

Tallinna Linnavalitsus kiitis heaks Tallinna Kultuuritöötajate Ametiühingu liikmeskonna 2015. aasta töötasutingimuste ja töötasu alammäära põhimõtted ning ühtlasi volitas abilinnapea Mihhail Kõlvartit kirjutama alla vastavale kokkuleppele. Abilinnapea Kõlvart märkis, et vaatamata sellele, et kultuurivaldkonnas töötavad kõrgharidusega spetsialistid, siis sageli ei ole nende palk vastavuses kvalifikatsiooniga, seetõttu palku tõstetaksegi.

Kokkuleppe sõlmimisel lähtutakse asjaolust, et Tallinna linna eelarvest 2015. aasta töötasuvahenditeks kultuurile valdkonniti eraldatavaid summasid suurendatakse kuni 5% võrra. Põhipalkadeks kavandatud summad kasvavad kuni 5% Tallinna Keskraamatukogul, Tallinna Linnamuuseumil ja Vene Kultuurikeskusel ning kuni 4,5% Tallinna Linnateatril. Kokkuleppe kohaselt tagatakse Tallinnas 2015. aastal kõrgharidusega kultuuritöötajate töötasu alammäär töötamisel täistööajaga erialast kõrgharidust nõudval ametikohal 731 eurot kuus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles