Video: kuues DocPoint keskendub inimesele

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
DocPoint 2015 sai avapaugu kinos Kosmos
DocPoint 2015 sai avapaugu kinos Kosmos Foto: Viktor Burkivski

Kolmapäeval Tallinnas avatud kuues dokumentaalfilmide festival DocPoint Tallinn keskendub tänavu inimesele, ent siiski ei puudu programmist ka poliitilised teemad.

«Inimene peab isiklikult võtma mingi seisukoha maailma asjade suhtes. Apoliitilisus on vastutustundetu ja rumal,» rääkis Tallinncity  videointervjuus festivali üks korraldajatest Tristan Priimägi. Vaata videot!

DocPoint Tallinn kestab 8. jaanuarist 1. veebruarini. Festival on seekord päeva võrra pikem, ning filme näidatakse neljapäevast pühapäevani. Filmivalikust leiab taas näiteid läinud aasta maailma dokumentalistika paremikust - tuntud tegijaid, kuumi teemasid ja filme nii muusika, spordi, sotsiaalia, kultuuri kui looduse vallast.

Erakorraliselt linastub selle aasta festivalil iga päev üks uus eesti dokfilm. Kavas on Arbo Tammiksaare ja Jaak Kilmi «Kristus elab Siberis», eesti kurttummadest misjonäridest rääkiv «Vaikuse kutse», kunsti ja muusika vaba vaimu otsiv «Impromptu», kus osalisteks mitmed eesti ja välismaa muusikud, ning Jaak Kilmi Lätis tehtud lühidokk «Prügi mahapanek keelatud».

Tuntud tegijatest näidatakse Ulrich Seidli uut filmi «Keldris» ja Debra Graniki sissevaadet kaasaja töölisklassi-Ameerikasse, filmi nimega «Hulkuv koer». Läinud aasta olulistel teemasid käsitlevad Edward Snowdeni lugu «Citizenfour», Ukraina sündmustest rääkiv «Euromaidan» ja film vene LGBTlastest «Lapsed 404». Spordi- ja muusikastaaride dokke esindavad teiste hulgas «Messi» ja «Mr. Dynamite. James Browni tähelend».

Kokku linastub Sõpruses ja Artises neljal päeval 40 dokumentaalfilmi.

Laupäeva päeval toimub ka traditsiooniks saanud meistriklass, seekord on külas Soome poliitiline dokitegija Reijo Nikkilä, kes näitab oma filme «Augustiputš» ja «Praha 21.8.1968» ning räägib oma elust ja loomingust.

DocPoint Tallinna piletid on saadaval kõikides Piletilevi müügipunktides ning loomulikult saab sissepääsu lunastada kinodes enne seansi algust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles