Ida-Tallinna Keskhaiglas nägi mullu ilmavalgust 74 paari kaksikuid

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Beebi. Foto on illustratiivse tähendusega.
Beebi. Foto on illustratiivse tähendusega. Foto: Erakogu.

Lõppenud aastal nägi Ida-Tallinna Keskhaigla sünnitusmajas ilmavalgust 74 paari kaksikuid. Kasvas ka sündide arv, neid toimus eelmisel aastal 143 võrra enam kui tunamullu.

«On rõõm tõdeda, et kaksikuid sünnib juba teist aastat järjest ohtralt - lausa 74 paari. Tegemist on topeltrõõmuga, kuid ka vastutusega nii vanematele kui meie töötajatele. Kolmikute sünnist tekkivat elevust igal aastal ITK sünnitusmajas paraku tunda ei saa. Samuti teeb heameelt, et sünnituste arv on keskhaigla sünnitusmajas jätkuvalt tõusuteel,» lausus Ida-Tallinna Keskhaigla sünnitusmaja ämmaemandusjuht Vivian Arusaar.

Võrreldes 2013. aastaga oli eelmisel aastal 143 sünnitust enam. Kõige enam olid käed tööd täis ämmaemandatel juulis, kui leidis aset 386 sünnitust ning ilmale aidati 397 last, nende seas lausa 11 paari kaksikuid.

Jätkuvalt sünnib poisse veidi enam kui tütarlapsi. Poisse sündis eelmisel aastal 1996, tüdrukuid aga 1876 ehk sinise papuga kaardi said sünnitusmaja töötajad ulatada vanematele 120 korral enam kui roosa.

Keskhaigla sünnitusmaja kui Eesti vanim sünnitusteenust pakkuv haigla tähistas eelmise aasta oktoobris 210. juubelisünnipäeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles