Kilmi vissarionlaste elust Siberis: see on uskumatu, kui õnnelikud nad seal on!

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Viktor Burkivski

Eile avati Tallinnas kuues dokumentaalfilmifestival DocPoint  Jaak Kilmi ja Arbo Tammiksaare linateosega «Kristus elab Siberis», mis käsitleb ühe perekonna laste elu vissarionlaste kogukonnas Siberi taigas. «See on film õnnelikust lapsepõlvest,» rõhutas Kilmi.

Filmi peategelased Danial, Mariam ja Zaur elasid koos oma ema Sveta ja isa Magomediga Peterburis. Ühel päeval võttis ema oma kolm last kaasa ja kolis kaugele Siberisse Vissarionlaste kommuuni. See on maailma suurima tsivilisatsioonist irdunud ususekt, kes on koondunud oma Õpetaja Vissarioni, uuestisündinud Jeesus Kristuse, ümber. Aasta pärast abiellus laste ema vissarionlasest kellalööja Dmitriga, kellest sai laste kasuisa.

Daniali, Mariami ja Zauri pärisisa on aastaid võidelnud laste tagasisaamise eest. Ta on kirjutanud kümneid kaebekirju kõikvõimalikesse instantsidesse, kuid tulutult. Nüüd võtab ta kätte ja kirjutab kirja Venemaa presidendi administratsioonile, nõudes oma lapsi tagasi.

Filmi režissöör Arbo Tammiksaar kolis oma perega umbes aastaks Vissarionlaste külla Siberisse elama. Ta jälgis selle aasta jooksul Daniali, Mariami ja Zauri nii kodus kui koolis. Stiililt on film jälgiv dokumentalistika kõige puhtamal kujul. Ilma igasuguste autori kommentaarideta. Jälgitakse filmi tegelasi ja nende suhet vanemate ja Õpetajaga, sõprade ja mängukaaslastega selles maailmast eraldatud nurgas keset Siberi taigat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles