Vaata, millise koha sai Eesti kokandusolümpial!

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti esindaja maailma kõige mainekamal kokandusvõistlusel Bocuse d'Or, restorani CRU peakokk Dmitri Haljukov sai kokandusolümpial 14. koha. Kuld läks Norra, hõbedale tuli USA ja pronksi võitis Rootsi.

Parima kalaroa valmistas Jaapan, parim liharoa Soome. Esikümnes olid veel mitmed Põhjala riigid, näiteks Taani ja Island.

Eesti kordas oma senist parimat tulemust, sest varasem võistleja Heidi Pinnak saavutas Bocuse d'Oril samuti 14. koha. «Punktide summa on väga hea, eks unistus oli mõne koha võrra Eesti senist tulemust lüüa, kuid olen igati rahul,» sõnas Eestit tänavu esindanud Haljukov..

«Meie tulemus on kõva eeltöö tulemus - see on suur väljakutse hoida oma positsiooni maailma parimate gastronoomiariikide seas,» ütles rahvusvahelises žüriis Eestit esindanud Dimitri Demjanov. Ta lisas, et eri maailma paigust pääses finaali vaid 24 riiki ning juba finaali pääs oli meile suur au. „Euroopas oleme 11ndad ja maailmas 14ndad – pole paha!“ sõnas Demjanov. «Motivatsioon on kõigil laes ja kindlasti töötame edasi, et Eesti lippu kõrgel hoida.»

Viis ja pool tundi kestnud finaalis esitas ligi kaks aastat treeninud tiim kohustusliku liha- ja kalaroa. Põhitoorainetena kasutati pärlkana ja jõeforelli. Eesti võistlustöös kasutati palju kohalikke tooraineid: puravikke, tilli, Peipsi sibulaid, Saaremaa vähisabasid, kodumaiseid juurikaid. Iga võistleja pidi rõhutama retseptuuris kohalikku kööki ning andma edasi oma maa toidukultuurile omast.

 

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles