Maardu linnapeaks valiti taas Georgi Bõstrov

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Georgi Bõstrov
Georgi Bõstrov Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Täna toimunud Maardu linnavolikogu istungil valiti 18 poolthäälega linnapeaks Georgi Bõstrov.

Maardu linnavolikogu aseesimees Leo Repponen kinnitas Postimehele, et täna toimunud istungil valiti linnapeaks taas Georgi Bõstrov, kes sai 18 voliniku poolthääle. Ühtegi vastuhäält Bõstrovi linnapeaks valimisel ei olnud, kuna teised volikogu liikmed jäid erapooletuks.

Bõstrov sai võimule esimest korda 1994. aastal, kuid pärast 2013. aastal toimunud valimisi ja 17 aastat võimul olemist otsustas ta jätkata volikogu esimehena. Keeleinspektsioon alustas tema suhtes menetlust, sest tema eestikeele oskus polnud linnapea ametiks piisav.

Keeleinspektsiooni peadirektor Ilmar Tomuski sõnul ei ole temale teadaolevatel andmetel Georgi Bõstrov linnapea ametis olemiseks vajalikul tasemel keeleoskuse testi sooritanud tänaseni.

«Kui nüüd selgub, et praegu valiti uuesti, siis me peame uuesti järelevalvemenetlust alustama. Niipalju, kui meile teada on, siis ei ole ta C1 taseme eksamit sooritanud,» kommenteeris keeleinspektsiooni peadirektor Ilmar Tomusk.

Bõstrov on olnud aastaid kimpus keeleoskusega, mida linnapea amet nõuab. Näiteks 2008. aastal kirjutas Postimees, et Maardu linnapea saatis keeleeksamit tegema enda dokumendiga võõra isiku. Viimane areng selles osas oli 2013. aastal, kui keeleinspektsioon alustas menetlust Bõstrovi keeleoskuse suhtes. Menetluse põhjus langes aga ära, sest mees asus volikogu esimehe positsioonile, mis vastavat keeletaset ei nõua.

Rahvale paistab Bõstrov meeldivat, sest viimastel valimistel sai mees 1038 häält, mis mängis olulist rolli selles, et tema juhitav Maardu valmisliit võidaks valimised. Saadud tulemus kindlustas valimisliidule 13 kohta 21-kohalisest volikogust.

Tänaseni juhtis linna linnapea ülesannetes olnud abilinnapea Rain Meel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles