Politsei: inimesed eiravad massiliselt punast tuld

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Politsei sõnul on keelava fooritule eiramine sage rikkumine. Täna hommikul suri väidetavalt punase tulega ülekäigurajale läinud 78-aastane vanahärra, kuid nagu selgub, on eakate inimeste puhul selline käitumine üpris sagedane. Vaata Postimehe videot!

Politsei kontrollib jalakäijate liiklemisharjumusi regulaarselt – seda nii igapäevase järelevalve kui ka spetsiaalsete reidide jooksul. Paraku ei ole ükski korraldatud reid möödunud rikkumisteta ning juba paari tunni jooksul tuleb korrakaitsjatel tegeleda mitmekümnete hooletute liiklejatega, kes ületavad teed keelava fooritulega. Keskeltläbi tuvastavad politseinikud 3-4-tunniste reidide jooksul 70-80 rikkujat.

Peamised põhjendused, mis inimesed enda väära käitumise kohta välja toovad on kas kiirustamine bussi peale, ajanappus või see, et veenduti, et ühtegi autot ei tule ning otsustati tühja teed ära kasutada.

Politsei sõnul ei muuda inimesed oma käitumist ka siis, kui on täheldatav mundris korrakaitsjate väljasolek ning sageli ületavad mõned «kiirustajad» teed ka suisa autode vahelt läbi lipsates, olgugi et taamal tegelevad politseinikud sarnaselt käituvate liiklejate korralekutsumisega.

Kõige selle juures kurvastab politseid see, et suur osa inimesi, kes liiklusseaduse vastu eksivad ja lõpuks küll tunnistavad oma eksimust, ei mõista lõpuni välja, kuivõrd riskantne selline käitumine tegelikult on. Just jalakäija vaates, kes on õnnetustesse sattumisel alati nõrgem pool.

Tähelepanelikkus ja üksteisega arvestamine on kahtlemata need märksõnad, mis lisaks kokkulepitud reeglitest kinnipidamise kõrval elementaarse liikluskäitumise alla peaks kuuluma. Paraku ei peeta neist väikesest ja olulisest asjadest alati kinni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles