Mihhail Kõlvart: Sazanakov oli andekas poiss, kellel ei jätkunud järjepidevust

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvart.
Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvart. Foto: Tairo Lutter

Islami usku pööranud ja Süüriasse sõdima läinud Ivan Sazanakov oli Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvarti lapsepõlvetuttav.

Kõlvarti sõnul tuli Ivan Sazanakov (Abdurrahman Azan) taekwondo treeningutele 11-aastasena ning nende esmane tutvus pärineb sellest ajast. «Mäletan, et ta oli küllaltki andekas poiss, aga tal ei jätkunud järjepidevust ja 4-5 aasta pärast kadus ta treeningutelt,» meenutab Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvart.

Kõlvart suhtles Sazanakoviga eeskätt lapsepõlves ning sellest ajast ei meenu talle, et Sazanakov oleks ilmutanud erilist huvi militarismi või relvade vastu.

Umbes kolm aastat tagasi oli Sazanakov leidnud taaskord tee taekwondo treeningutele, kuid mitte enam sportlase, vaid harrastajana. Mees käis vahelduva eduga treeningutel ja võistlustel, kuid kadus uuesti 4-5 kuu pärast. Pärast seda ei ole Kõlvartil temaga kontakti olnud.

Taekwondo on Korea päritolu võitluskunst, millel puudub seos islami või radikalismiga.

Ivan Sazanakov ehk Abdurrahman Azan on 31-aastane Tallinna elanik, kes pööras õigeusust islamiusku ja läks Süüriasse Islamiriigi eest võitlema. Sazanakov kuulus paar aastat tagasi Katleri Taekwondo Klubisse, mille üks liider on olnud abilinnapea Mihhail Kõlvart.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles