Telliskivi Tantsupidu kutsub «tantsuvõõristusest» üle saama

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tantsija Uruguay karnevalil. Foto illustratiivse tähendusega.
Tantsija Uruguay karnevalil. Foto illustratiivse tähendusega. Foto: SCANPIX

13-15. veebruaril toimub esimene Telliskivi Tantsupidu, mille raames saab osaleda ligi 20 tantsutunnis ja ühistantsimisel ning teha tutvust kümne erineva tantsustiiliga.

Telliskivi Tantsupidu keskendub social dancing’le ehk seltskondlikele tantsustiilidele, kus oluline on sotsiaalsus ja suhtlemine, uute inimestega tutvumine ning kus osalejal ei pea olema kindlat tantsupartnerit.

Enamus tantsustiile on pärit kaugetest ning eksootilistest paikadest - treenerid Eestist, Soomest ja Brasiiliast õpetavad näiteks Brasiilia tantse Zouk, Forró ja Samba de Gafieira, aga ka Salsat, Argentiina tangot, samuti Aafrika ja Kuuba päritolu tantse. Nii 14. kui 15. veebruari õhtul toimuvad Foody Alleni restoranis tasuta ühistantsimised, kus saab osaleda šoti keilil, tantsida soolo-salsat ning Eesti seltskonnatantse.

13. veebruari õhtul korraldavad Telliskivi Loomelinnak ja Havana Club koos festivali karnevalihõngulise avapeo. 14. veebruari õhtul toimub Vaba Lava teatris legendaarne NO99 Tantsulaager, mis sel korral Telliskivi Tantsupeo eri. 15. veebruari õhtul lõpetab samas kogu festivali nii kriitikute kui vaatajate poolt paljukiidetud Cabaret Rhizome etendus «Mutantants ehk 1000 tantsu, mida enne surma tantsida.»

«Veebruar ei pea olema külm ja pime norutamise aeg, vaid võiks olla hoopis tõhus kevade-eelne soojendus. Seepärast kutsumegi kõiki huvilisi tantsu lööma ja liikumisest ning soojadest rütmidest häid emotsioone koguma,» selgitab Telliskivi Loomelinnaku sisujuht Raimo Matvere. «Eelnevat tantsukogemust keegi ei eelda, tähtis on uudishimu, avatus ja valmisolek proovida uusi asju. Eriti kutsume «tantsuvõõristusest» üle saama mehi, keda alati pole lihtne tantsule saada!»

Festivali sündmused toimuvad viies kohas Telliskivi Loomelinnakus - Sõltumatu Tantsu Lava, Erinevate Tubade Klubi, Vaba Lava teater, Foody Alleni restoran ning F-hoone. Osalejatel on äärmiselt oluline pidada silmas, et tantsutundides ja õpitubades on kohustuslik kasutada vahetusjalatseid, välisjalanõudega tantsima ei pääse. Samuti on oluline jõuda tantsutundidesse õigeaegselt, osades saalis ei ole võimalik hilinejaid saalidesse lubada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles