Nädal loomaaias: kääbussiil leidis uue kodu ja tiigerpüüton vajab samblaveevanni

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aafrika kääbussiil.
Aafrika kääbussiil. Foto: Inari Leiman

See nädal algas järjekordse tallepaari sünniga laste loomaaia kääbuskitse karja. Elevandimaja ekspositsiooni aga pandi välja aafrika kääbussiil. Loomake ei ole pärit loodusest, vaid jõudis loomaaeda lemmikloomapidaja vahendusel.

Lumeleopardide Deli ja Otto esmakohtumine möödus väärikalt ja peaaegu hääletult. Isane patseeris emase puuris, nuuskis ja märgistas, kuid nurgas kükitavat emast kiikas vaid möödaminnes. Järgmisel päeval läks küll väikeseks kähmluseks, siis aga tabas Deli ära, et saab Ottot kõvemat häält tehes vaos hoida. Tasapisi nende koosolemise aeg pikeneb.

Möödunud nädalavahetusel saabusid Berliinist Tallinna kolm vietnami paabufaasanit. See kahanev liik on Tallinna loomaaia kollektsioonis esindatud esmakordselt. Linde saab näha peale karantiini ja kõikide uuringute läbiviimist.

Alpinaariumis eraldati karjast Dalli lumelamba jäär, kes ei tahtnud uttesid majakesse lasta.

Kestumisega kimpu jäänud elevandimaja albiino tiigerpüüton saab lisaks ravile kesta pehmendamiseks ka samblaveevanni.

Loomaaia esimene kohvikuõhtu keskkonnahariduskeskuse fuajees möödus hubases õhkkonnas ja saab kindlasti õige pea järje. Hulga huvilisi kogus ka Tallinna linnuklubi algatatud linnalindudele pühendatud loodusõhtu.

Tuleva nädala kolmapäeva õhtul tasub aga keskkonnahariduskeskusesse ZoFo 2014 fotonäitust kaema ja Jarek Jõepera loodusteemalist fotograafialoengut kuulama tulla. Neljapäeva keskpäeval  saab osa võtta TÜ arstiteaduskonna teadusseminarist, kus kõneldakse metaboloomikast, toitumisest, kopsuhaiguste ja psoriaasi uuringutest, talveunest, rasvapõletusest, dieedist, rasvumisest ja diabeedist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles